Blog

Local Pop Up Store

 

Una de les preguntes que em feia amb freqüència a l’inici de legislatura és «Com podem fer que els 18 milions de visitants que tenim a l’any contribueixin a fer més gran la indústria de les Illes Balears?»

Arran d’una demanda de l’Associació de Moda de Mallorca vàrem dissenyar i construir el primer pilot d’un armari que l’associació gestiona i ubica en hotels i altres establiments de pas de visitants i que fan servir per vendre productes dels membres d’aquesta associació: roba, bosses, calçat… Tot dissenyat i fet a Mallorca, un reflex de la cultura que som.

Per altra banda, l’exposició Made in Mallorca es va plantejar com a una exposició circular: tot el material expositiu s’havia de reutilitzar, i hi havia unes estructures de fusta que aparentment no tenien sortida. D’aquí va sortir la idea de fer uns armaris expositius a partir d’aquestes estructures que permetessin connectar la indústria productiva amb la indústria turística de les Illes Balears.

 

 

En els darrers tres mesos hem posat en el mercat 25 armaris Local Pop Up Store, de venda de producte dissenyat i produït a les Illes Balears, canalitzant la seva distribució a través d’un concurs públic dirigit a associacions empresarials o grups d’empreses productores locals que venen producte de manera conjunta. N’hi ha un a Eivissa, tres a Menorca i 21 a Mallorca, i en ells s’ubica producte agroalimentari no perible, bijuteria, calçat i roba a oficines de turisme, ports esportius, espais de cotreball (coworking) i hotels.

Voldria remarcar que el disseny i la producció de l’armari és la fase senzilla d’aquest projecte; la fase complicada és determinar el model de relació amb el lloc on ubicar-lo, establir la logística per mantenir el producte en l’armari a mesura que es vagi venent i que això sigui rendible per a l’empresa industrial que posa el producte. D’això se n’encarrega l’associació o grup d’empreses intermediàries, a qui esperam que el projecte serveixi.

 

Tot i que l’IDI ja no farà més armaris, ja que es tractava d’un pla pilot per reutilitzar el material de Made in Mallorca, posam a disposició de qualsevol empresa els plànols i altres elements del Local Pop Up Store per si el volen fabricar. Desitjam que aquesta iniciativa serveixi perquè les empreses industrials activin la distribució entre els visitants que gaudeixen d’aquestes terres.

Que tinguem sort!

 

MARIONA LUIS 
Directora gerent de l'IDI

FEDER

Pàgina carregada en 0.0374 segons. IDI versió 3.2.0-dev