Noticas IDI

Un miler d’alumnes exposen els seus projectes empresarials al mercat ICAPE de Palma

 

Un total de 40 grups de Primària i Secundària han participat a l’activitat d’impuls a les capacitats emprenedores de l’IDI. 

Un miler d’alumnes de Primària i Secundària han exposat aquest matí al Mercat ICAPE els projectes empresarials que han treballat durant tot el curs dins del programa d’impuls a l’emprenedoria ICAPE, gestionat per l’IDI i impulsat de manera conjunta per la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria i la Conselleria d’Educació i Universitat.

El mercat, ubicat a la Plaça Major, ha comptat amb 40 paradetes d’alumnes de Primària i Secundària de 19 centres escolars de Palma, Calvià, Marratxí, Llucmajor i Santa Maria, que durant aquest curs han dut a terme ICAPE.

L’acte ha comptat amb la presència del conseller d’Educació i Universitat, Martí March; la consellera de Presidència, Pilar Costa; la consellera d’Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera; la directora general de Formació Professional i Formació del Professorat, Maria Francisca Alorda; la directora gerent de l’IDI, Núria Hinojosa; el batle de Palma, Antoni Noguera; i la regidora de Sanitat i Consum de l’Ajuntament de Palma, Antònia Martín.

Els centres escolars que han participat al mercat són Sant Francesc Palma, CEIP Es Pil·larí, Col·legi Pius XII, Col·legi Santa Magdalena Sofia, CEIP Son Oliva, Col·legi Manjon, Col·legi Ntra. Sra. Consolació, CIDE, IES Emili Darder, Col·legi Juan de la Cierva, Col·legi La Porciúncula, Sagrat Cor, Sant Pere, IES Antoni Maura, CC Es Liceu, Col·legi Ramon Llull, IES Santa Maria, IES Llucmajor, i IES Calvià.

De fet, el mercat ICAPE és l’activitat final que conclou el programa que ja compta amb set edicions. L’objectiu d’ICAPE és impulsar les capacitats emprenedores dels alumnes a través de la creació d’una cooperativa (Educació Primària) o d’una ONG (Educació Secundària).

Les escoles s’adhereixen a ICAPE de forma voluntària i durant aquests set anys de vida la majoria de centres ha repetit l’experiència i fins i tot l’han ampliat a més cursos. De fet, un total de 114 grups d’alumnes de Primària i Secundària de les Illes Balears formen part aquest curs del projecte ICAPE.

Durant tot el matí, a la Plaça Major, els alumnes han posat a la venda productes que han fabricat durant el curs o serveis per aconseguir finançament per a les seves cooperatives i ONG. Els doblers recaptats es destinen a una activitat grupal, en el cas de les cooperatives, o d’un projecte de cooperació a un país en vies de desenvolupament, en el cas de les ONG.

Durant el curs, els alumnes ICAPE creen i gestionen una cooperativa, en el cas de Primària i Formació Professional, o una ONG, en el cas de Secundària. Passen per totes les etapes de constitució d’una empresa: nom i logotip, estatuts, elecció de junta directiva i generació de CIF. Després elaboren productes per aconseguir beneficis que, en el cas dels grups de Secundària, donen a un projecte de cooperació proposat per una ONG real. Els més petits inverteixen part dels doblers en una sortida de grup i la resta, els cedeixen a una ONG. Les ONG que col·laboren amb ICAPE són Llevant en Marxa, Fundació Campaner, Escola en Pau, Fundació Vicenç Ferrer, Ajuda en Acció, Malaria 40 i Formación Senegal.

Per tal d’aconseguir vendre tota la producció, l’IDI organitza el mercat ICAPE, on es reuneixen tots els centres participants durant un matí i posen en pràctica tots els coneixements apresos durant el curs. Gràcies al permís municipal aconseguit avui, els alumnes poden vendre els productes elaborats o els serveis que han organitzat. Altres municipis que també compten amb el mercat són Inca, Manacor, Maó i Eivissa.

FEDER

Pàgina carregada en 0.0167 segons. IDI versió 3.2.0-dev