Noticas IDI

Carman es posa al dia en materia de digitalització

 

Carman és una empresa que es dedica des de fa 50 anys a la rectificació i reconstrucció de motors. Carman, ubicada al Polígon de Son Castelló de Palma, és una de les 18 indústries que ha decidit acollir-se al programa “Digitalitza la teva indústria” de l’IDI, un ajut que subvenciona plans de digitalització per a negocis del sector industrial.

Gràcies al programa de l’IDI, Carman ha rebut assessorament d’un habilitador digital que ha dissenyat un pla que té en compte les necessitats pròpies de l’empresa. Segons Carman, “ens va sorprendre descobrir que, en temes de digitalització, no estàvem tan al dia com ens pensàvem”. Defineixen l’experiència com a “molt satisfactòria” tant per la relació amb l’expert digital com amb el personal de l’IDI.

L’habilitador ha dissenyat una estratègia per integrar el taller amb l’oficina i fer millores en el programa de facturació. Aquesta integració els suposarà “millorar la rendibilitat i la comunicació amb els clients, i estalviar temps, ja que en tot moment des de l’oficina podrem saber com està la feina, sense necessitat d’acudir al taller per informar-nos dels avenços”.

Amb el pla de digitalització acabat, Carman ha sol·licitat les ajudes de la Direcció General de Política Industrial per dur a terme la inversió necessària i aplicar tot allò projectat per l’habilitador.

El programa “Digitalitza la teva indústria” té per objectiu impulsar la indústria 4.0 dins el sector empresarial de les Illes Baleares i cercar així la màxima eficiència i competitivitat industrial a través de la digitalització.

Per tal d’aconseguir aquesta finalitat, l’IDI va convocar el programa “Digitalitza la teva indústria”, consistent a subvencionar el 90% del cost dels estudis de transformació digital elaborats per habilitadors especialitzats que han assessorat i visitat les empreses per conèixer les seves necessitats. Fins al mes de juny, els experts han finalitzat la feina a les 12 empreses que tenen fins a 25 treballadors. Durant l’estiu, es donaran per acabats els estudis de les indústries amb més personal contractat.

A partir d’ara, l'IDI organitzarà cursos de formació grupal especialitzats en coneixements de tecnologies 4.0, i tallers demostratius de tecnologies concretes en funció de les necessitats detectades.

FEDER

Pàgina carregada en 0.0229 segons. IDI versió 3.2.0-dev