Noticas IDI

L’IDI i BYD promocionen la indústria nàutica i el Palma Boat Show a Mónaco

 

L’IDI comparteix un estand amb empreses del sector nàutic a la fira Monaco Yacht Show, que se celebra del 25 al 28 de setembre. L’IDI, com a organitzador del Palma International Boat Show, acudeix a la fira de Mónaco amb el doble objectiu de promocionar la indústria nàutica de les Illes Balears i captar visitants internacionals per a la propera edició del certamen de Palma.

Aquesta iniciativa publicoprivada és fruit d’un conveni signat entre l’IDI i l’associació Balearic Yacht Destination (BYD), un grup d‘empreses líders de reparació i remodelació d’embarcacions, serveis complementaris nàutics i marines ubicades a les Illes i enfocades a les embarcacions de grans eslores. 

La finalitat de l’acord és la promoció internacional de Balears com a destinació nàutica industrial, és a dir, aconseguir que embarcacions de grans eslores triïn les empreses de les Illes Balears per dur a terme les tasques de reparació i manteniment. S’ha de tenir en compte que el segment de grans eslores és el que més ha crescut en el sector nàutic mundial.

El sector de la nàutica recreativa concentra a les Illes Balears 276 empreses, que han facturat 561 milions d’euros, ha presentat un creixement acumulat del 10,5% en quatre anys, i ocupa 2.676 treballadors, segons la diagnosi presentada a les empreses del sector a la primera reunió del Desenvolupament estratègic i posada en marxa del clúster nàutic. 

L’anàlisi del sector assenyala que el 40% de les empreses pertanyen a l’àmbit del refit&repair, tant de grans com de petites i mitjanes eslores. La resta de la cadena de valor està formada per negocis de comerç, comerç i reparació, xàrter, brokerage, marines, construcció d’embarcacions, i agències de serveis.

Monaco Yacht Show és una fira especialitzada en la venda d’embarcacions de grans eslores i el seu equipament, així com la promoció d’empreses industrials dedicades a la reforma i reparació (refit&repair) d’aquests tipus d’embarcacions. Aquesta edició compta amb 125 embarcacions exposades i 193 expositors procedents d’arreu del món. A més de ser la fira referent per al sector de gran eslora, Mónaco compta amb la seu de la majoria d’empreses de management, que gestionen les embarcacions i tenen el poder de decisió sobre el lloc per dur a terme les tasques de reparació i manteniment dels vaixells.

FEDER

Pàgina carregada en 0.0203 segons. IDI versió 3.2.0-dev