Noticas IDI

Més d’un miler de persones emprenedores s’inscriuen a la formació en línia d’iemprèn

 

Més d’un miler de persones s’han inscrit enguany a la formació en línia sobre creació d’empresa del programa iemprèn de l'IDI.

La formació, disponible a la plataforma web, reuneix tots els coneixements bàsics que hauria de tenir qualsevol emprenedor que vulgui iniciar un projecte empresarial, i consta d’un bloc d’anàlisi de model negoci, un altre de màrqueting i comunicació, i un darrer de tràmits i pla econòmic i financer. Aquest itinerari emprenedor era un dels requisits per sol·licitar les ajudes d’autoocupació del Govern de les Illes Balears.

Aquest matí s’han presentat els resultats d’iemprèn a una cinquantena d’Agents d’Ocupació i de Desenvolupament Local de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera durant la reunió de la Xarxa de Serveis Públics Empresarials. A més dels resultats del servei, s’ha anunciat als AODL la posada en funcionament del Punt d’Atenció als Emprenedors (PAE) a través del qual  ja poden donar d’alta a persones autònomes. Els tècnics es desplaçaran als diferents municipis que no comptin amb aquest servei per tal de facilitar la creació de noves empreses sense necessitat de desplaçar-se a Palma.

La Xarxa de Serveis Públics Empresarials és una iniciativa del Pla d’autoocupació 2017-2020, que té com a objectiu la coordinació periòdica de tots els serveis públics a nivell local, insular, autonòmic i estatal que treballen per donar suport i fer tramitacions clau i serveis de valor en els procés de creació i consolidació d'empreses i entitats.

L’IDI, empresa pública depenent de la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius, s'encarrega d'organitzar les convocatòries de la Xarxa i estructurar i posar a l'abast la informació, per tal de facilitar els recursos públics a les iniciatives empresarials.

A més dels AODL, han participat a la trobada representants de FUEIB, Fundació Bit, ICEX, ISBA, UCTAIB, Treball Solidari, Cambra de Comerç de Mallorca, Palma Activa, COILLES, IFOC i SOIB. Cada organització ha presentat les novetats referents a l’emprenedoria. El programa iemprèn, gestionat per l’IDI amb col·laboració de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball, té com a objectiu assessorar i acompanyar emprenedors en diferents àmbits com el pla econòmic i financer, i màrqueting i comunicació, i és l’encarregat d’executar les accions derivades del Pla d’Autoocupació i Foment de l’Emprenedoria.

 

FEDER

Pàgina carregada en 0.0192 segons. IDI versió 3.2.0-dev