Noticas IDI

Conveni per reforçar el posicionament internacional del refit & repair

L’IDI promocionarà juntament amb Balearic Marine Cluster les empreses de reparació i manteniment d’embarcacions de les Illes Balears a nivell internacional.

El vicepresident del Govern de les Illes Balears, Juan Pedro Yllanes, i el president de Balearic Marine Cluster, Antonio Salom, han signat aquest matí un conveni de col·laboració amb l’objectiu de reforçar el posicionament del sector refit & repair de les Illes en el mercat internacional d’embarcacions de gran eslora.

L’acord, que compta amb un pressupost de 97.000 euros, inclou la realització d’una anàlisi a nivell internacional per determinar la visió i la percepció dels actors rellevants en el sector d’embarcacions de gran eslora (capitans, propietaris, empreses de management) sobre la infraestructura de les Illes Balears des d’un punt de vista de reparació, manteniment, amarraments i operacions. Aquest estudi permetrà desenvolupar un pla estratègic per als propers anys per al sector basat en les opinions i expectatives dels potencials clients de les empreses de les Illes.

A més, amb les dades recollides es definiran els temes de discussió per a un fòrum que se celebrarà en el marc de la propera edició del Palma International Boat Show. Aquest esdeveniment, que tendrà lloc un dia abans de la inauguració de la fira nàutica, promocionarà les Illes com a destinació de refit & repair, atraurà públic objectiu del mercat internacional per donar a conèixer les empreses industrials del sector, així com les fortaleses de Balears. Finalment, el fòrum també augmentarà l’impacte professional del Palma International Boat Show.

La creació de Balearic Marine Cluster s’emmarca en la línia de foment de clústers industrials del Pla Industrial 2018-2025, i és una acció promoguda des de la Direcció General de Política Industrial, a través de l’IDI. Aquesta actuació està configurada per Fons Europeus de Desenvolupament Regional en el marc del Programa Operatiu FEDER de les Illes Balears per al període 2014-2020.

 

FEDER

Pàgina carregada en 0.0282 segons. IDI versió 3.2.0-dev