Noticas IDI

Presentada la diagnosi per al desenvolupament d'un clúster per al sector hàbitat

El sector de l’hàbitat i el contract concentra a les Illes Balears 168 empreses que han facturat 396 milions d’euros presentant un creixement mig anual del 8,5% els últims cinc anys, i ocupa 2.871 treballadors, segons la diagnosi presentada ahir a les empreses del sector a la primera reunió del projecte de desenvolupament estratègic del clúster de l’hàbitat.

Aquesta iniciativa del Pla Industrial pretén establir un pla d’acció conjunt per incrementar la productivitat, la facturació i millorar la qualitat de l’ocupació del sector de l’hàbitat. L’anàlisi del sector assenyala que el 70% de les empreses identificades són empreses de fusteria i fabricants, però també s’hi inclouen empreses d’instal·lacions i d’equipament per al segment del contract, així com fabricants de materials de construcció amb un component decoratiu.

La reunió, que va tenir lloc a la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius, va comptar amb l’assistència del director general de Política Industrial, Antoni Morro; la directora general d’Innovació, Nuria Riera; i la directora gerent de l’IDI, Mariona Luis.

La reunió del sector a més de presentar l’anàlisi econòmic d’aquesta indústria, va servir per debatre i acordar els principals reptes de cara al futur de l’hàbitat a les Illes. Entre les principals conclusions de l’estudi, realitzat per l’empresa Cluster Development, en destaca la necessitat de créixer explorant nous segments de mercat a l’hàbitat com per exemple les segones residències de luxe, i tenint com a principal repte la incorporació de talent i perfils professionals adequats per a continuar aquest creixement.

El projecte de Desenvolupament estratègic i posada en marxa del clúster hàbitat de les Illes Balears s’emmarca dins la línia de foment de clústers industrials del Pla Industrial 2018-2025 presentat per la Direcció General de Política Industrial de la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius.

L’objectiu és rellançar l’estratègia de clústers ja que facilita a les empreses compartir reptes estratègics per permetre el desenvolupament de nous productes i serveis més rendibles. Aquesta actuació està confinançada per Fons Europeus de Desenvolupament Regional en el marc del Programa Operatiu FEDER de les Illes Balears per al període 2014-2020.

FEDER

Pàgina carregada en 0.0244 segons. IDI versió 3.2.0-dev