Noticas IDI

Jornada sobre l’agenda urbana per tenir ciutats sostenibles i inclusives

L’agenda urbana és la temàtica central de la jornada tècnica organitzada per l’IDI i el Col•legi d’Arquitectes de les Illes Balears (COAIB), emmarcada dins el conveni de col•laboració de les dues entitats.

El proper dijous, dia 28 de novembre, la seu del COAIB a Palma acollirà diverses ponències que versaran sobre l’agenda urbana i la seva aplicació als municipis de les Illes Balears. L’arquitecte José Ramon Bergasa serà l’encarregat d’explicar als tècnics municipals i regidors d’urbanisme i comerç els objectius de l’agenda urbana europea i espanyola, i com dur-la a terme a través d’exemples pràctics.

L’agenda urbana és un document estratègic que, d’acord amb els criteris establerts per l’Agenda 2030 i altres agendes a nivell internacional, persegueix aconseguir la sostenibilitat a les polítiques de desenvolupament urbà. L’agenda urbana és, en definitiva, l’eina que permet potenciar les oportunitats i afrontar els reptes que planteja la urbanització creixent.

Els objectius de l’agenda urbana són promoure ciutats més inclusives, compactes i connectades, mitjançant la planificació i el disseny urbà, la millora de la governança i de la legislació, del finançament i l’intercanvi de coneixement.

José Ramón Bergasa és arquitecte i doctor en arquitectura per la Universitat de Navarra, tècnic urbanista per l'Institut Nacional d'Administracions Públiques (INAP), i màster en urbanisme i estudis territorials per la Universitat Internacional Menéndez Pelayo. Bergasa és funcionari de carrera, treballa com a cap de la Unitat d'Urbanisme i Serveis de l'Ajuntament d'Alfaro, i és vocal de la Comissió de l'Ordenació del Territori i Urbanisme de La Rioja.

Si us voleu inscriure a la jornada, podeu enviar un correu electrònic a neusoliver@idi.es

Aquí teniu el programa de la jornada.

FEDER

Pàgina carregada en 0.0258 segons. IDI versió 3.2.0-dev