Noticas IDI

Brexit, com pot afectar les relacions comercials de les empreses balears?

La sortida del Regne Unit de la Unió Europea ha creat un clima d'incertesa entre les empreses espanyoles que mantenen relacions comercials amb aquest país. Les Cambres de Comerç de MallorcaMenorcaIbiza y Formentera han posat en marxa un canal de comunicació fàcil i directe per a totes les empreses de les Illes Balears que tinguin negocis amb el Regne Unit, per tal de recollir els dubtes que genera la seva sortida d'Europa, a través de les bústies habilitades a l'efecte.

Aquesta acció respon a un pla de coordinació entre el Govern Espanyol, la Direcció General de Comerç de Govern de les Illes Balears i les diferents Cambres de Comerç. Totes les preguntes es remetran als organismes competents i es respondran de la manera més ràpida i directe possible.

D'altra banda i per donar suport a les empreses que hagin d'afrontar les noves condicions d'accés al mercat britànic o vulguin diversificar mercats, l'ICEX posa en marxa el "Xec Brexit", un descompte en el preu dels serveis personalitzats oferts per la xarxa d'oficines comercials d'Espanya i d'ICEX a l'exterior.

L'objectiu és donar suport a les empreses en la seva diversificació de mercats o en el seu esforç per afrontar les noves condicions d'accés al mercat britànic. Els descomptes en la contractació de serveis personalitzats permetran a les empreses espanyoles incrementar el nombre de prospeccions en altres mercats i sol·licitar serveis addicionals a l'oficina comercial a Londres.

Si voleu consultar informació específica sobre el Brexit podeu fer-ho clicau aquí. Així mateix, la Comissió Europea ha preparat una pàgina web específica, una llista de control per als operadors de cara al Brexit, i una guia duanera per a les empreses.

FEDER

Pàgina carregada en 0.0217 segons. IDI versió 3.2.0-dev