Noticas IDI

L'agenda urbana, una eina que promou ciutats més sostenibles

L’agenda urbana ha estat la temàtica central de la jornada tècnica organitzada per l’IDI i el Col·legi d’Arquitectes de les Illes Balears (COAIB), emmarcada dins el conveni de col·laboració de les dues entitats. L’acte, al qual han assistit una quarantena de regidors i tècnics municipals de les Illes Balears, ha tengut lloc aquest matí a la seu del COAIB.

L’agenda urbana és un document estratègic que, d’acord amb els criteris establerts per l’Agenda 2030 i altres agendes a nivell internacional, persegueix aconseguir la sostenibilitat a les polítiques de desenvolupament urbà. L’agenda urbana és, en definitiva, l’eina que permet potenciar les oportunitats i afrontar els reptes que planteja la urbanització creixent. 

Els objectius de l’agenda urbana són promoure ciutats més inclusives, compactes i connectades, mitjançant la planificació i el disseny urbà, la millora de la governança i de la legislació, del finançament i l’intercanvi de coneixement.

L’arquitecte José Ramon Bergasa ha estat l’encarregat d’explicar als tècnics municipals i regidors d’urbanisme i comerç els objectius de l’agenda urbana europea i espanyola, i com dur-la a terme a través d’exemples pràctics. Bergasa ha estat un dels redactors de l’Agenda Urbana Espanyola i és un dels ponents de les jornades de difusió sobre aquest tema que s’han fer arreu del país.

FEDER

Pàgina carregada en 0.0190 segons. IDI versió 3.2.0-dev