Noticas IDI

La metodologia 5S arriba als comerços de Pollença

Aquesta setmana ha finalitzat el segon dels dos cursos sobre, Gestió de la qualitat ordre i neteja amb la metodologia 5S aplicada al comerç, organitzat per l'Ajuntament de Pollença en el marc de la formació icomerç de l'IDI i impartits per José María Gilgado, de Consultoria Innovadora.

A través d’aquest curs, s'ha mostrat als comerciants del municipi, d’una manera clara, senzilla i didàctica, el mètode d’origen japonès anomenat 5S, que es refereix a la creació de llocs de treball més organitzats, ordenats i nets. Les 5S són les inicials de cinc paraules japoneses que nomenen cadascuna de les cinc fases de la metodologia: Seiri, organització; Seiton, ordre; Seiso, neteja; Seiketsu, control visual i Shitsuke, disciplina i hàbit.

Es tracta d’aconseguir un entorn laboral en el qual es creïn condicions de seguretat, motivació i eficiència, fet que millora la qualitat de l’empresa. El principal propòsit del curs ha estat posar de manifest la utilitat de la implantació d’aquesta metodologia per a qualsevol comerç i els beneficis que reporta la seva aplicació. 

No obstant això, la metodologia 5S es pot aplicar a qualsevol classe d'organització, sigui industrial o de serveis, que vulgui iniciar el camí de la millora contínua. Les 5S són universals, es poden aplicar a tota classe d'empreses i organitzacions, tant en tallers com en oficines, fins i tot en aquells que aparentment es troben prou ordenats i nets.

Us podeu descarregar la guia de les 5S, major productivitat millor lloc de treball des d'aquest enllaç.

FEDER

Pàgina carregada en 0.0168 segons. IDI versió 3.2.0-dev