Noticas IDI

La formació i la sostenibilitat, principals reptes per al creixement del sector hàbitat de les Illes Balears

El sector de l’hàbitat té l’oportunitat de posar en marxa actuacions per desenvolupar els reptes per continuar creixent als principals segments de mercat en què opera, tant l’hoteler com la segona residència de luxe, però també en d’altres nous segments que poden ser d’interès com el comercial o retail.

Aquestes actuacions s’han debatut aquest matí entre empresaris del sector, en el marc del projecte de desenvolupament estratègic del Clúster de l’Hàbitat a les Illes Balears. La iniciativa, promoguda per l’IDI i la Direcció General de Política Industrial de la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius, forma part del Pla Industrial i pretén establir un pla d’acció conjunt per incrementar la productivitat, la facturació i millorar la qualitat de l’ocupació del sector de l’hàbitat. La reunió, que ha tengut lloc al Centre Tecnològic de la Fusta de Manacor, ha comptat amb l’assistència del director general de Política Industrial, Toni Morro, i la directora gerent de l’IDI, Mariona Luis.

Durant la segona fase del projecte, s’han continuat realitzant entrevistes amb el sector però també amb prescriptors com arquitectes i interioristes especialitzats en l’habitatge de luxe i també en el segment contract, així com responsables de compres de grups hotelers de les Balears i d’altres zones d’Espanya. Segons les conclusions del treball realitzat durant la fase del projecte, realitzat per l’empresa Cluster Development, els principals reptes del sector passen primer per la formació i la captació de professionals per assegurar recursos i capacitat per créixer, però també per donar resposta a noves demandes del mercat com en l’àmbit de la sostenibilitat. Utilitzar materials reciclats, garantir la traçabilitat al llarg de la cadena o realitzar canvis per al procés productiu, són alguns dels aspectes que caldria reforçar per l’increment previst de comandes que valoren un major grau de sostenibilitat.

El projecte de Desenvolupament estratègic i posada en marxa del clúster hàbitat de les Illes Balears s’emmarca dins la línia de foment de clústers industrials del Pla Industrial 2018-2025 presentat per la Direcció General de Política Industrial de la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius. L’objectiu és rellançar l’estratègia de clústers ja que facilita a les empreses compartir reptes estratègics per permetre el desenvolupament de nous productes i serveis més rendibles. Aquesta actuació està confinançada per Fons Europeus de Desenvolupament Regional en el marc del Programa Operatiu FEDER de les Illes Balears per al període 2014-2020.

 

 

FEDER

Pàgina carregada en 0.0271 segons. IDI versió 3.2.0-dev