Noticas IDI

Comencen les taules de treball per definir els establiments emblemàtics

L’IDI ha convocat les primeres taules de treball de seguiment del projecte d’establiments emblemàtics dels municipis de les Illes Balears.

L’objectiu d’aquestes reunions ha estat consensuar criteris per definir els requisits que han de complir aquest tipus de comerços. Així, s’han convidat diferents institucions i persones vinculades al comerç, al patrimoni, a la cultura i al turisme per tal de comptar amb distints punts de vista que contribueixen a enriquir el projecte.

S’ha plantejat una taula de seguiment a cada illa per tal d’atendre la diversitat i les característiques intrínseques de cada zona. Mallorca ha encetat aquesta acció, seguida d’Eivissa. La reunió a Menorca tendrà lloc el proper 12 de març.

Entre els requisits per ser establiment emblemàtic dels quals s’ha parlat durant les taules destaquen l’antiguitat, l’activitat o producte singular, i el valor arquitectònic dels elements interiors i exteriors del comerç.

Aquesta és la primera fase del projecte d’establiments emblemàtics promogut per la Direcció General de Comerç i executat per l’IDI, i que vol posar en valor els negocis o elements que han aconseguit perdurar al llarg del temps i que són una senya d’identitat, per tal de preservar el paisatge urbà dels municipis.

S’ha de destacar la bona predisposició dels agents implicats a les diferents taules ja que han contribuït amb la seva experiència a enriquir el projecte d’establiments emblemàtics.

FEDER

Pàgina carregada en 0.0247 segons. IDI versió 3.2.0-dev