Noticas IDI

Per la igualtat entre homes i dones

L’IDI treballa des del passat mes de setembre al voltant dels Objectius de Desenvolupament Sostenible. Al marge dels ODS relacionats amb els diferents projectes, en trobam un que tenim present en tota i cada una de les accions i manera de treballar de l’institució, l’ODS número 5, que es refereix a la igualtat de gènere. Segons aquest objectiu, aturar totes les formes de discriminació contra dones i nines no és tan sols un dret humà bàsic, sinó també que és necessari per a un creixement sostenible.

Tot i que en el nostre entorn sembla que la igualtat entre homes i dones està superada i, fins i tot, que és un tema d’extremismes, encara ens queda molt camí per recórrer: igualtat salarial i mateixes oportunitats per accedir als llocs de responsabilitat serien dos dels temes laborals que patim a diari. A nivell domèstic, la coresponsabilitat en tasques i cura d’infants i persones majors és una de les reivindicacions més habituals entre les dones treballadores.

Aquesta setmana, amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona (8 de març), el personal de l’IDI, del qual un 69% és femení, hem organitzat un seguit d'accions per sensibilitzar el nostre entorn i aconseguir que les nostres filles visquin en un món entre iguals. De fet, el lema d’enguany és “Som de la generació igualtat: pels drets de les dones”, que commemora el 25è aniversari de la Declaració i Plataforma de Beijing, el full de ruta més progressista per a l’empoderament de les dones i les nines de tot el món.

D'entre les accions previstes, destacam la instal·lació a l'entrada de la seu de la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius "El panell dels desitjos" amb l'objectiu que totes les persones que treballen en aquesta Conselleria puguin escriure una frase reivindicativa per reafirmar la seva voluntat d’aconseguir un canvi real i igualitari.

Perquè la lluita per la igualtat és cosa de tots i totes!

 

FEDER

Pàgina carregada en 0.0214 segons. IDI versió 3.2.0-dev