Noticas IDI

El vicepresident Yllanes presenta la segona edició de Made in Mallorca a Palma

El vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, ha presentat aquest matí la segona edició de la mostra Made in Mallorca a Palma, organitzada per l’IDI, entitat depenent de la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius. La directora gerent de l’IDI, Mariona Luis, ha acompanyat el vicepresident juntament amb la directora d’Es Baluard, Imma Prieto, i representants de les empreses participants a la iniciativa, que es pot visitar de l’11 al 14 de març a l’espai s’Aljub d’Es Baluard Museu d’Art Contemporani.

La iniciativa publicoprivada compta enguany amb un total de 16 empreses del sector de l’hàbitat, cinc més que l’any anterior. El vicepresident Yllanes ha destacat que “tots els participants representen la filosofia de Made in Mallorca: producte local, disseny i qualitat”.

Les empreses de Made in Mallorca són Huguet, Teixits Vicens, Contain Studio, 8vuitulls, 2monos, Paparkone, Mirenchu, Teixits Riera, Català Roig, Tonia Fuster, Edicions de Disseny La Pecera, Artesania Tèxtil Bujosa, Lafiore & Nico Guevara, Lysende Logik, Maria Antònia Ramis, i Studio Jaia.

Yllanes ha manifestat que “la diferenciació de Made in Mallorca resideix en què la majoria dels participants d’aquesta edició reuneixen els tres processos productius: la peça es pensa aquí, es dissenya aquí i es fabrica aquí”.

Entre les novetats d’aquesta edició, s’ha de destacar l’aposta de Made in Mallorca per la sostenibilitat, ja que tots els materials de la mostra es reutilitzaran. A més, també s’ha volgut fer extensiva aquesta iniciativa a altres racons de la ciutat. Així, la galeria Aba Art i la tenda Carmina Shoemaker exposaran peces de les empreses participants als seus mostradors.

Enguany, l’espai de la mostra és obra de Ted’A Arquitectes, per tal de continuar amb l’aposta de l’IDI per l’arquitectura local. L’espai, construït amb elements i materials locals, s’ha ideat com un lloc comú de connexió entre les empreses i el territori.

Made in Mallorca ha organitzat també un cicle de conferències que versaran sobre diferents temàtiques com arquitectura, producte local i disseny, i que comptaran amb ponents com Lluís Clotet o Martín Azúa, entre d’altres. A més, com a novetat, es duran a terme visites guiades per la mostra.

La iniciativa Made in Mallorca forma part de les accions del Pla Industrial, concretament s’emmarca dins l’eix d’impuls al disseny com a element innovador i diferencial. S’ha de recordar que l’hàbitat és un dels sectors industrials considerats estratègics segons el Pla Industrial.

La segona edició de Made in Mallorca compta també amb empreses col·laboradores com Aba Art, Carmina, Chefs in i Miceli, Essentially Mallorca, Oliver Moragues i Son Moragues.

FEDER

Pàgina carregada en 0.1491 segons. IDI versió 3.2.0-dev