Noticas IDI

Normativa bàsica de prevenció i seguretat per evitar contagis de COVID-19

L’IDI, ens depenent de la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius, inicia un projecte de disseny de cartells amb normativa de mesures de prevenció i de seguretat per evitar contagis de COVID-19 destinats a diferents col·lectius empresarials, en col·laboració amb el Grup de Residus Urbans del Màster de Ciència i Tecnologia Química de la Universitat de les Illes Balears (UIB).

Els primers cartells, que es distribuiran entre establiments d’alimentació i altres que poden tenir obert durant l’estat d’alarma, fan referència a com ha d’actuar la clientela a l’hora de la compra. Mitjançant pictogrames senzills, els cartells resolen dubtes que puguin sorgir a la ciutadania com la distància mínima que s’ha de mantenir entre les persones, o que les cues s’han de fer al carrer. També es recomana que el mètode de pagament sigui a través de targeta o el mòbil, que es planifiqui la compra per evitar sortir massa al carrer, i que sempre es segueixin les recomanacions del personal de l’establiment.

Els propers cartells que es dissenyaran estaran destinats a les empreses de transport de paquets amb normativa per al centre de treball i per com s’ha de fer el repartiment i l’entrega per evitar contagis. S’ha de tenir en compte que aquest col·lectiu és un dels que més feina té durant el confinament ja que, a causa de l’obligació de quedar a casa, moltes empreses han iniciat el servei de repartiment a domicili.

Els cartells de l’IDI amb normativa COVID-19 es penjaran al web www.idi.es, concretament a l’Espai IDI, la plataforma col·laborativa empresarial creada recentment amb l’objectiu d’identificar les necessitats del diferents sectors durant l’emergència sanitària i les solucions que es poden oferir a curt termini per part de les empreses productores de Balears. L’IDI connecta les empreses ja que, a mesura que es reben les peticions i les ofertes a la plataforma, es resolen les diferents demandes. L’Espai IDI compta amb un apartat d’informació en el qual les empreses productores poden consultar diferents instruccions oficials sobre les característiques que ha de tenir el material de protecció fabricat, i en el qual també s’hi trobaran els diferents cartells dissenyats per als sectors empresarials.

Des d'aquí us els podeu descarregar: Cartell 1, Cartell 2

 

FEDER

Pàgina carregada en 0.0193 segons. IDI versió 3.2.0-dev