Noticas IDI

La ceràmica de Balears, protagonista d'una exposició a Astúries

L’IDI ha col·laborat amb la Fundació Municipal de Cultura de l’Ajuntament d’Avilés per tal de donar a conèixer la ceràmica de les Illes Balears, a Astúries. Des de l’IDI, s’ha fet entrega d’un exemplar del llibre Cerámica popular en las Baleares, editat per l’Institut Balear de Disseny l’any 1997, de la col·lecció “El disseny a l’artesania Balear”. Així, s’ha cedit la utilització de vàries imatges del llibre per il·lustrar i documentar l’exposició “Alfarería tradicional de España: alfarería insular Illes Balears”, que finalment no s’ha pogut inaugurar a causa de l’estat d’alarma provocat per la Covid19. No obstant, tot i que s’està estudiant un possible canvi de dates ja que tota la mostra estava ja preparada per a la presentació al públic, han creat un catàleg virtual que ens permet gaudir de més de dos-centes imatges i una passejada per la terrisseria balear.

La Fundació Municipal de Cultura de l’Ajuntament d’Avilés organitza anualment les Jornadas de Alfarería de Asturias, juntament amb ANMinvestigación, una entitat creada amb el compromís de treballar per la investigació, difusió i promoció de l’etnografia. La seva tasca se centra fonamentalment en la terrisseria tradicional. Precisament, una de les activitats programades per a aquesta XII edició de les jornades era l’exposició dedicada a les Illes Balears.

A més, el municipi d’Avilés mostra un interès molt especial per aquesta disciplina ja que compta amb l’Escola de Ceràmica més antiga d’Espanya, i amb la terrisseria negra de Miranda, així com diferents activitats que organitzen cada any com les jornades de terrisseria, la Feria de Alfarería Tradicional Villa de Avilés, el Certamen Sant Agustín de Cerámica, i intercanvis ceràmics, entre d’altres.

Accediu a l’exposició virtual. 

Descarregau-vos el catàleg
 

FEDER

Pàgina carregada en 0.0190 segons. IDI versió 3.2.0-dev