Noticas IDI

L'empresa Suez IDAM Bahía de Palma guanya els Premis CEX dedicats als ODS

L’empresa Suez Idam Badia de Palma que opera la planta dessaladora de la ciutat ha guanyat els Premis CEX a la millor pràctica d'integració dels ODS. El jurat ha destacat que la companyia ha aconseguit implantar els ODS en la realitat del dia a dia, amb impactes molt positius en l'objectiu 6 “Aigua i sanejament”, d'especial importància a l'illa, on l'aigua és un recurs escàs. El nom del guanyador s'ha donat a conèixer aquest matí en una cerimònia organitzada per l'Associació Espanyola de Centres d'Excel•lència juntament amb l’IDI (Institut d'Innovació Empresarial de les Illes Balears), i que ha hagut de ser en línia a causa de la pandèmia.

Suez és des de fa 21 anys la concessionària de la planta dessaladora de Palma, la de major capacitat de les Illes Balears i que pot proveir 272.000 persones. L'empresa s'ha alineat amb els ODS per contribuir a la lluita contra el canvi climàtic, a l'impuls de l'economia circular, a la preservació i accés a l'aigua, a la protecció de la biodiversitat i als avanços socials en inclusió i equitat.

Els Premis CEX, convocats a nivell nacional, han estat organitzats per primera vegada a les Illes Balears gràcies a la implicació i l'organització de l’IDI, empresa dependent de la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius, amb la col•laboració de la Direcció General de Promoció Econòmica, Emprenedoria i Economia Social i Circular de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball. La gala dels Premis CEX ha comptat amb la presència del vicepresident de les Illes Balears, Juan Pedro Yllanes; el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela; el president de l'Associació Espanyola dels Centres d'Excel•lència, Fernando Sierra; la directora gerent de l’IDI, Mariona Luis; així com amb representants de les empreses finalistes. A més, Federico Buyolo, actual director adjunt del gabinet de la ministra d'Educació i Formació Professional, i ex director general de l'Oficina de l'Alta Comissionada per a l'Agenda 2030, també ha participat en l'esdeveniment.

L'Associació CEX reuneix els principals centres promotors de l'excel•lència públics i privats d'Espanya, i té com a objectiu potenciar el desenvolupament de la cultura de la qualitat i de la innovació en la gestió empresarial. Cada any organitza els Premis CEX de temàtica diferent però amb un mateix objectiu: contribuir a l'intercanvi de bones pràctiques de gestió entre empreses i organitzacions. Enguany s'ha premiat la millor pràctica d'integració dels ODS en l'estratègia empresarial. A més de Suez, la resta d'empreses finalistes han estat Centro de Formación Somorrostro (País Basc), Grupo Sorolla Educación (Comunitat Valenciana), Red de Parques Tecnológicos de Euskadi (País Basc), i Taisi (Aragó).

Si voleu conèixer les bones pràctiques dels finalistes, dirigiu-vos a la web de l'Asociación de Centros de Excelencia.

 

FEDER

Pàgina carregada en 0.0725 segons. IDI versió 3.2.0-dev