Noticas IDI

IDI i Colonya impulsen el finançament de projectes empresarials amb caràcter sostenible i ètic

L’IDI i Colonya, Caixa d’Estalvis de Pollença, impulsaran de forma conjunta l’accés al finançament bancari de qualitat a persones emprenedores i empreses mitjançant un conveni que han signat aquest matí el vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, i el director general de Colonya, Gabriel Bauzà. L’objectiu d’aquest acord és agilitzar i facilitar l’accés al finançament de projectes empresarials viables i innovadors, tant per posar-se en marxa com per al reenfocament.

A partir d’aquest acord, l’IDI podrà proposar a Colonya projectes que prèviament hagi analitzat i avaluat positivament a través de les seves eines de validació de negoci. Per part de Colonya, podrà concedir un préstec de fins al 80% de la inversió necessària per posar en marxa el negoci. Els projectes hauran d’estar relacionats amb economia productiva local. A més, Colonya aplicarà condicions més avantatjoses a les propostes relacionades amb l’economia verda, amb l’educació, cultura i R+D+i, i amb benestar social, per tal de donar prioritat als projectes que tenguin un impacte social i mediambiental positiu, i donen valor a les persones que els promouen. Mitjançant aquest acord, IDI i Colonya volen potenciar els projectes empresarials de caràcter sostenible, els quals seran prioritaris a l’hora d’aconseguir finançament.

El conveni estableix que l’IDI analitzarà la idea de negoci de la persona emprenedora, i l’acompanyarà en les diferents fases com el pla econòmic i financer, màrqueting, i els tràmits necessaris per posar-lo en marxa. Un cop finalitzat aquest primer procés, l’IDI dirigirà el projecte a Colonya que estudiarà la viabilitat i la solvència del sol·licitant, acompanyada per les conclusions de l’IDI. A més dels projectes analitzats directament per l’IDI, l’acord es fa extensiu als que arriben a través de la Xarxa de Serveis Públics Empresarials i que utilitzen les eines digitals de la plataforma iemprèn. Aquest conveni permet ampliar i complementar l’oferta de productes financers amb què ja treballa l’IDI.

Colonya, com a Caixa d’Estalvis finançarà aquests projectes, utilitzant els recursos que li proporcionen els 18.000 clients de l’Estalvi Ètic. L’Estalvi Ètic, creat l'any 1999, va ser la primera experiència de banca ètica d’una entitat financera a Espanya. Després de 21 anys d’existència, s'ha consolidat i és un referent per a totes aquelles persones que volen fer un ús responsable dels seus diners mitjançant aquest model financer basat en criteris ètics, solidaris i de transparència.

FEDER

Pàgina carregada en 0.0601 segons. IDI versió 3.2.0-dev