Noticas IDI

Comerços Emblemàtics de les Illes Balears, una eina de protecció de l’activitat comercial tradicional

L’IDI, juntament amb la Direcció General de Comerç, ha presentat aquest matí el projecte “Comerços Emblemàtics de les Illes Balears” a regidors i tècnics de comerç dels municipis de Mallorca perquè s’adhereixin a la proposta. De moment, ja s’han interessat a formar part del projecte un total de 24 ajuntaments de les Illes Balears, que han identificat fins a 151 comerços que podrien ser catalogats com a emblemàtics. 

Des de l’IDI, s’ha editat un manual que es farà arribar als municipis perquè siguin els mateixos ajuntaments els que identifiquin els negocis que compleixen els requisits per ser emblemàtics. De fet, s’han establert una sèrie de categories per unificar els criteris entre tots els participants en el projecte. Així, un comerç pot ser catalogat com a arrelat (amb un ofici singular), amb història (amb més de 75 anys de vida), i amb patrimoni (amb elements arquitectònics destacats). Els establiments que compleixin aquestes tres categories seran denominats emblemàtics.

El manual també incorpora un pla d’actuació orientat tant a la protecció dels comerços emblemàtics com a la seva dinamització, i proposa una sèrie d’iniciatives com programes d’ajuts per fomentar-ne la supervivència. També proposa crear una senyalització especial dels negocis i elaborar rutes turístiques al municipi per visitar els comerços.

Durant la presentació, també s’ha anunciat la posada en marxa d’una pàgina web en la qual es visibilitzaran tots els comerços emblemàtics de les Illes Balears i que serà un catàleg en línia. L’objectiu és promocionar el teixit comercial com a reclam turístic tant entre els habitants de les Illes com dels visitants de fora. Està previst que la web estigui activa el proper mes de gener de 2021. Emblemàtics és un projecte viu que creixerà a mesura que s’hi adhereixin nous municipis, que seran incorporats a la web.

 

FEDER

Pàgina carregada en 0.0204 segons. IDI versió 3.2.0-dev