Noticas IDI

Sant Llorenç ja té el seu pla de millora comercial icomerç

Una trentena de comerciants de Sant Llorenç assistiren ahir a la nit a la presentació del pla de millora comercial icomerç elaborat per l’IDI. El pla va tenir com a punt de partida una jornada estratègica amb els empresaris del municipi amb la intenció d’analitzar els punts forts i febles del teixit comercial del municipi. Arran d’aquesta trobada i després d’una anàlisi tècnica de les necessitats de Sant Llorenç, ahir es varen proposar una sèrie de millores per tal d’aconseguir un sector comercial més innovador.

iComerç és un programa de la Direcció General de Comerç que posa al servei dels comerciants un instrument d’innovació amb l’objectiu de modernitzar el sector i millorar la competitivitat del comerç de proximitat.

Els comerciants assistents es varen interessar per la formació proposada per l’IDI a l’ajuntament com cursos d’aparadorisme i marxandatge visual, xarxes socials aplicades al comerç, i màrqueting i comunicació.

A més, una de les propostes de l’IDI que va tenir millor acollida per part dels comerciants va ser el disseny d’un fulletó turístic denominat “Dear Visitor”, destinat a agroturismes i habitatges de lloguer turístic del municipi en el qual es donaran a conèixer les possibilitats que ofereixen els comerços i els serveis del nucli urbà de Sant Llorenç als visitants.

El pla de millora del comerç d’iComerç analitza les particularitats de cada municipi per desenvolupar accions concretes que trobin un equilibri entre la qualitat de l’entorn, dels comerços, de l’espai públic urbà i dels serveis públics. Aquesta dinamització és necessària per motivar el comerç, vertebrar el territori, crear riquesa i fomentar la vida al poble. Una trentena de municipis ja s’han acollit a les propostes d’iComerç. El programa és un pla de comerç viu, que s’anirà adaptant i completant amb millores contínues, al qual es podran sumar tots els municipis interessats.

 

FEDER

Pàgina carregada en 0.0190 segons. IDI versió 3.2.0-dev