Noticas IDI

Suez IDAM bahía de Palma ja té el seu Premi Cex

El vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, ha entregat aquest migdia el Premi CEX a l’empresa Suez IDAM Bahía de Palma que opera la planta dessaladora propietat d’Abaqua. El guardó, a nivell nacional, premia la implantació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) en l’estratègia empresarial de Suez, que ha aconseguit impactes molt positius en l’ODS 6 “Aigua i sanejament”, d’especial importància a l’illa, on l’aigua és un bé escàs. L’acte d’entrega del guardó ha comptat amb la participació de la directora general de Recursos Hídrics, Joana Maria Garau; el gerent d’Abaqua, Guillem Rosselló; la directora gerent de l’IDI, Mariona Luis; i el director de Suez IDAM Bahía de Palma, Luis Zubía, que ha rebut el premi en nom de l’empresa.

Prèviament a l’entrega del premi, s’ha fet una visita a les instal·lacions de la planta dessaladora de Palma que, gràcies a la darrera actuació d’eficiència energètica, ha aconseguit un estalvi de 1.246.241 kWh i ha evitat l’emissió de 624,4 tones mètriques de CO2. A més, està previst que en els propers anys, es posin en marxa fins a 119 projectes i actuacions associades als ODS, així com més de 4.000 hores de formació per desenvolupar les actuacions relacionades amb els ODS per maximitzar el seu impacte. Abaqua ha subministrat a la població, des de 1999, més de 140 milions de m3 d’aigua dessalada de la IDAM Bahía de Palma, i ha permès alleugerir l’enorme pressió sobre els recursos naturals com els aqüífers, tot això aconseguit gràcies a la correcta gestió d’actius realitzada a l’IDAM.

Els Premis CEX, de caràcter anual i convocats a nivell nacional, han estat organitzats per primera vegada a les Illes Balears gràcies a la implicació i l'organització de l’IDI, empresa dependent de la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius, amb la col·laboració de la Direcció General de Promoció Econòmica, Emprenedoria i Economia Social i Circular de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball. La cerimònia va tenir lloc el passat mes d’octubre en format telemàtica a causa de la pandèmia.

Els guardons CEX tenen cada any una temàtica diferent però amb un mateix objectiu: contribuir a l'intercanvi de bones pràctiques de gestió entre empreses i organitzacions. Enguany s'ha premiat la millor pràctica d'integració dels ODS en l'estratègia empresarial. A més de Suez, la resta d'empreses finalistes han estat Centro de Formación Somorrostro (País Basc), Grupo Sorolla Educación (Comunitat Valenciana), Red de Parques Tecnológicos de Euskadi (País Basc), i Taisi (Aragó).

FEDER

Pàgina carregada en 0.0351 segons. IDI versió 3.2.0-dev