Noticas IDI

Un total de 24 empreses industrials s’inicien en la transformació digital

Un total de 24 empreses del sector indústria inicien el camí cap a la digitalització gràcies a l’ajuda Idigital impulsada per l’IDI (Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears), entitat dependent de la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius. L’IDI invertirà 100.000 euros en l’elaboració de plans de transformació digital individualitzats per a cada empresa que s’ha acollit en aquesta segona convocatòria de l’ajuda. Aquesta iniciativa respon a la necessitat de digitalització de la indústria balear, un dels sectors clau per a la reactivació i la diversificació econòmica de la comunitat. A més, s’ha de destacar que la transformació digital de les empreses afavoreix l’increment del valor afegit industrial i l’ocupació qualificada del sector.

Els sectors majoritaris de les empreses que s’han acollit a Idigital són el de tèxtil, hàbitat, bijuteria, metall, químic, alimentació i calçat, entre d’altres. Pel que fa la procedència, un 66% de les empreses són de Mallorca, un 17% de Menorca, i un altre 17% d’Eivissa.

A partir d’ara, les 24 empreses d’Idigital rebran assessorament d’una persona especialista, un facilitador digital, que elaborarà un pla de transformació digital adaptat al seu nivell de digitalització i a les seves necessitats. El facilitador digital es reunirà amb les indústries i, un cop detectades les mancances, presentarà un pla que l’empresa podrà posar en funcionament per fases o en la seva totalitat. S’ha de tenir en compte que el cost del pla és de 4.500 euros, dels quals l’IDI subvenciona el 90% a les empreses que participen per primera vegada, i el 80% si varen formar part de la primera convocatòria. 

A més de la consultoria personalitzada, les empreses participants obtindran curs de formació grupal sobre els conceptes d'indústria 4.0, en funció de les necessitats detectades en l'assessorament i la consultoria de les empreses.

Idigital s’emmarca dins del Pla d’Indústria, concretament en l’eix d’acceleració tecnològica que pretén donar resposta a les empreses industrials davant del repte de la digitalització. A més, també està alineada amb la resta d’ajuts destinats al sector industrial de la Direcció General de Política Industrial, ja que les empreses es poden acollir després a la subvenció de millora de la digitalització per posar en funcionament els plans de transformació digital elaborats pels facilitadors.

 

FEDER

Pàgina carregada en 0.0222 segons. IDI versió 3.2.0-dev