Noticas IDI

L’IDI i Eticentre reivindiquen el paper de les empreses com a generadores d’un canvi cap a la sostenibilitat

L’IDI i Eticentre presenten un manifest per reivindicar el paper de les empreses com a generadores d’un canvi que contribueixi a una societat més justa i sostenible, alineada amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Les dues entitats asseguren que la situació d’incertesa que es viu actualment a causa de la pandèmia pot ser un moment òptim per aconseguir situar al centre la sostenibilitat econòmica, social i mediambiental. 

Segons l’Organització Mundial del Comerç, 52 de les 100 economies més grans del món són empreses, i per tant es fa necessari reconèixer la seva contribució en la societat que volem, fent especial èmfasi en les pimes, que constitueixen el 99,6% de les empreses a nivell global. És per això que tant des de l’IDI com Eticentre consideren que el gir cap a la sostenibilitat passa pel compromís de les empreses de ser més sostenibles, és a dir, que tenguin la capacitat d’assegurar la seva continuïtat i posicionament a llarg termini, i contribuir al mateix temps al progrés de les generacions actuals i futures. Les dues entitats han volgut elaborar aquest manifest que reivindica una empresa més sostenible, centrada en la societat, i que contribueixi a la visió dels ODS.

Tal i com han explicat la directora gerent de l’IDI, Mariona Luis, i el president d’Eticentre, Miquel Àngel Benito, l’objectiu és donar a conèixer el manifest perquè s’hi adhereixen quantes més empreses millor. Per això, s’ha elaborat una web en la qual es pot llegir el manifest i sumar-s’hi de forma digital.

Aquest manifest va néixer arran de la col·laboració entre IDI i Eticentre a la setmana de la sostenibilitat de l’any passat, quan es va fer palès la importància de prendre decisions empresarials basant-se en la visió i el sentit de l'empresa per a la societat i la natura. Aquest manifest pretén identificar i compartir una visió sobre com és l'empresa que les dues entitats pensen que contribueix a una societat basada en els ODS.

La presentació del manifest ha tancat Novembre Sostenible, un programa de conferències que durant aquest temps ha posat damunt la taula la necessitat de fer aquest gir empresarial per part de les pimes de les Illes Balears. Les xerrades han posat el focus en el coneixement i la implantació dels ODS a les Illes Balears, per implicar tots els agents econòmics i socials en la generació de converses i accions relacionades amb un desenvolupament empresarial responsable.

Llegiu i adheriu-vos al manifest “L’empresa que volem”

FEDER

Pàgina carregada en 0.0219 segons. IDI versió 3.2.0-dev