Noticas IDI

Manacor, municipi pilot de Mallorca del projecte Comerços Emblemàtics de les Illes Balears

Manacor és el primer municipi de la part forana de Mallorca a tenir els comerços emblemàtics catalogats. Dins el projecte “Comerços Emblemàtics de les Illes Balears”, promogut per l’IDI i la Direcció General de Comerç, s’ha escollit el nucli de Manacor com a territori pilot per posar en marxa aquesta acció.

Així, el nucli de Manacor compta amb cinc establiments distingits: tres emblemàtics (Ca ses Cusses, Can Garanya i Can Roca), un amb història i patrimoni (Can Fernando) i un altre d’arrelat (Can Munar). Tot i això, es tracta d’un llistat obert que es pot ampliar amb altres establiments.

La conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius va presentar el passat mes de novembre el projecte d’emblemàtics als municipis de les Illes Balears perquè s’adherissin a la proposta. En una primera enquesta, ja s’havien interessat a formar part del projecte un total de 30 ajuntaments de les Illes Balears, que havien identificat més de 150 comerços que podrien ser catalogats com a emblemàtics.

El projecte neix de la necessitat de protegir l’activitat comercial de proximitat i més específicament, la dels establiments amb més tradició dels municipis. Un dels objectius d’aquest projecte és donar a conèixer la singularitat de cada municipi a través dels seus establiments emblemàtics. Tot i que la iniciativa es centra en els comerços catalogats, la resta de teixit comercial se’n beneficiarà ja que els emblemàtics també funcionaran com a reclam per als visitants de dins i fora de l’illa.

 

FEDER

Pàgina carregada en 0.0236 segons. IDI versió 3.2.0-dev