Noticas IDI

Entrevista a Pau Llull, forner del Forn Fondo, establiment associat a la marca “Pa d’Aquí, forn i tradició”

Pau Llull, forner al capdavant del Forn Fondo de Palma, es troba ja immers en les festes de Nadal, tot i que encara tot just començam el mes de desembre. Pau comenta que “la gent ja ens demana torró. Sembla que anam endarrer d’aquests tipus de dolç”. Al Forn Fondo ja estan preparats per a una de les campanyes més importants de l’any, juntament amb Pasqua, per al sector de forns i pastisseries artesanals. 

Pau és la quarta generació al capdavant del forn, que va obrir les portes l’any 1911, i continua amb la tradició iniciada pels seus avantpassats d’elaborar per a aquesta època polvorons, mantecados, massapà, tot tipus de torrons, coca de torró, tortell de reis, i ensaïmades per a la Nit de Nadal i de Cap d’Any. Un dels productes més antics que tenen és la Greixonera de Reis, una petita greixonera de test que simula sopes mallorquines fetes amb massapà i bescuit. La tradició diu que es regala el Dia dels Reis als infants que han estat bons al·lots durant tot l’any en contraposició dels que reben carbó perquè no han fet massa bonda. Segons Llull, encara és un producte que té demanda, i té clients que el comanen cada any.

El Forn Fondo està especialitzat en tot tipus de torró, “elaborat sempre amb producte local com l’ametlla de Mallorca”. Tot i que venen molt les especialitats tradicionals com la coca, el fluix o el tambor d’ametlla, cada any treuen novetats, sobretot relacionades amb la xocolata, “oferim torró de xocolata amb licor, gingebre, o mango”.

Productes de Nadal tradicionals o innovadors, tots tenen en comú que estan elaborats de forma artesanal, amb productes locals i d’alta qualitat, i sense conservants, a diferència dels torrons industrials. És precisament aquesta mescla de característiques que fa que els productes tradicionals de Nadal de forn i pastisseries de les Illes Balears siguin únics i tan bons.

FEDER

Pàgina carregada en 0.0241 segons. IDI versió 3.2.0-dev