Noticas IDI

Aprofundir en el llenguatge dels arquitectes per sentir-se part dels projectes

Aquestes darreres setmanes, un grup de representants d’empreses industrials, majoritàriament del sector hàbitat, ha participat a un curs organitzat per l’IDI, en col·laboració amb el Centre Tecnològic de la Fusta (CETEBAL) per conèixer i aprofundir en el llenguatge dels arquitectes, que representen un dels seus clients majoritaris.

L’objectiu del curs, impartit per l’arquitecte Vicenç Mulet, ha estat acostar un poc més els col·lectius d’industrials i de l’arquitectura a través d’un millor coneixement i comprensió dels projectes dels arquitectes.

A través del llibre Atmosferas de l’arquitecte Peter Zumthor, guardonat amb el Premi Pritzer, s’ha explicat la forma de treballar dels arquitectes per projectar un espai que creï una atmosfera determinada.

La darrera part del curs ha consistit en un taller amb el mètode design thinking, Manual Thinking, utilitzat per Ferran Aderia per conceptualitzar les seves obres. L’activitat, que s’ha realitzat a les instal·lacions de CETEBAL, ha tengut com a objectiu fer més empàtiques les empreses amb l’obra de l’arquitectura i amb qui la projecta.

Aquest curs forma part del projecte de desenvolupament estratègic del clúster hàbitat per a les empreses de les Illes Balears, emmarcat dins la línia de foment de clústers industrials del Pla Industrial 2018-2025 presentat per la Direcció General de Política Industrial de la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius. Aquesta actuació està cofinançada per Fons Europeus de Desenvolupament Regional en el marc del Programa Operatiu FEDER de les Illes Balears per al període 2014-2020.

FEDER

Pàgina carregada en 0.0226 segons. IDI versió 3.2.0-dev