Noticas IDI

La 4a edició del Fòrum d’Inversió de l’IDI presenta 5 projectes per un valor d’inversió global d’1,3 milions d’euros

La necessitat d’inversió dels projectes que s’han presentat aquest matí a la 4a edició del Fòrum d’Inversió de les Illes Balears organitzat per l’IDI ascendeix a 1,3 milions d’euros. La totalitat dels negocis presents estan en marxa i precisen aquesta injecció econòmica per poder fer créixer l’empresa. En total, el fòrum ha comptat amb la participació de cinc projectes relacionats amb l’economia circular, sostenibilitat, digitalització i transició energètica. A més, al voltant de 25 inversors privats han assistit al fòrum, que s’ha celebrat en format en línia a causa de la pandèmia.

El vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, ha assegurat que “és molt positiu que, en temps de pandèmia i incertesa econòmica, a les Illes Balears tenguem projectes amb capacitat de créixer a altres mercats i altres segments de clients, com els que es presenten avui al fòrum”. Yllanes ha destacat el caire sostenible de totes les startups que constata que “les noves iniciatives empresarials s’encaminen cap a un canvi de model econòmic”. El vicepresident ha manifestat que “aquests tipus d’accions com el fòrum són una gran eina per facilitar la viabilitat dels projectes empresarials que cerquen vies de finançament alternatives”. La 4a edició del Fòrum d’Inversió de les Illes Balears ha comptat també amb la participació de la directora gerent de l’IDI, Mariona Luis.

Les empreses que han participat en la quarta edició del Fòrum d’Inversió han estat Birbem Foods, e-Boats Experience, Global Cen, Muvon, i Seniors Boom.

Per tal de treure el màxim rendiment del Fòrum d’Inversió, l’IDI ha posat a disposició de les persones emprenedores i dels inversors una formació que, en el cas de les startups, s’ha centrat en accions per convertir l’empresa en una oportunitat de rendibilitzar els doblers. Per als inversors, els cursos s’han dedicat a conèixer els criteris de selecció que s’han de seguir a l’hora de triar una startup per invertir, així com l’avaluació de la gestió de l’empresa.

S’ha de destacar que l’IDI compta ja amb experiència com a facilitador per posar en contacte projectes emprenedors amb possibles inversors, ja que aquest és el quart fòrum d’inversió que organitza. A les anteriors edicions, dedicats al sector nàutic, hi varen participar un total de 25 empreses i startups que cercaven finançament per valor de 10 milions d’euros. A més, l’IDI va crear un club d’inversors que té com objectiu incentivar les inversions privades, així com oferir formació continuada i intercanvi d’experiències.

FEDER

Pàgina carregada en 0.0176 segons. IDI versió 3.2.0-dev