Noticas IDI

Macústica Ingeniería comença una nova etapa després de créixer al Centre Bit

Gabriel Martorell Mir, enginyer industrial, i Antoni Martínez Calderat, arquitecte tècnic, varen crear l'any 2016 l'empresa Macústica Ingeniería, un projecte resultat de la il·lusió, la passió per l'enginyeria, ambició professional, i ganes de tenir el seu propi estudi.

Ja al començament varen instal·lar l'oficina al Centre d'Incubadora d'empreses del Centre Bit. Ara, un cop complert el temps establert, comencen una nova etapa per deixar pas a altres projectes empresarials.

 • En què consisteix la vostra activitat empresarial?
 • Macústica Ingeniería és un despatx tècnic, dedicat al desenvolupament de projectes i execució d’obres en l’àmbit de l’acústica, el renou i les vibracions. Concretament, feim projectes d’insonorització, estudis acústics ambientals, mapes de renou, assajos acústics, etc. Pel que fa a obres, treballam en el tractament de maquinària industrial, sistemes antivibradors, condicionament acústic de sales, restaurants, menjadors, estudis música i enregistrament, etc. 

 

 • Per què us vàreu decidir a emprendre i crear la vostra pròpia empresa?
 • En aquella època ja teníem una perspectiva de futur clara, amb un punt de vista molt especial i particular sobre la forma de treballar per donar servei al client. A més d’oferir rigor tècnic i professional, volíem que els nostres serveis fossin eficients, de resposta ràpida i optimització de recursos, sempre tenint en compte la necessitat real del client. Tots aquests objectius només eren possibles si iniciàvem un camí propi, amb una política empresarial definida amb els valors que ens caracteritzen.

 

 • Per què vàreu triar instal·lar-vos al Centre Bit?
 • Cercàvem una oficina amb un bon ambient de treball, ben ubicada, etc. El Centre Bit reunia tots aquests requisits, i a més ens vàrem trobar amb facilitats per entrar i una gran amabilitat per part del personal del centre. Per exemple, ens agradaria destacar l’assessorament empresarial, el servei de recepció, la disposició de sales de reunions, l’auditori, el pàrquing, entre d’altres coses.

          També ens va cridar l’atenció el fet de poder treballar amb altres emprenedors, ja que ens va permetre conèixer l’experiència d’altres empreses, establir contactes i projectes comuns, i fer amistats, etc.

          A més, el cost econòmic reduït del lloguer dels despatxos és un bon al·licient, ja que sobretot al principi disposes de pocs recursos econòmics i suposa una ajuda important.

 

 • Què us han aportat aquests anys al Centre Bit?
 • Ens han ajudat a consolidar-nos com a empresa, gràcies a que ens ha aportat seguretat i acompanyament empresarial. A més, hem de destacar el valor personal de conèixer a molts professionals i amics durant aquests quatre anys.

 

 • Recomanaríeu el Centre Bit a altres persones emprenedores?
 • Sí, sens dubte. És un lloc en el qual, a més de les facilitats que hem enumerat, se sentiran protegits i acompanyats a l’inici del seu camí. A més, tot amb un bon ambient de feina, molt sa, agradable i tranquil.

 

 • Quins són els vostres plans a partir d’ara?
 • Primer de tot, continuar amb el nostre projecte treballant amb constància i tenacitat, ja sigui a una oficina pròpia o compartida. Actualment, estam valorant les diferents opcions ja que a causa de la crisi provocada per la pandèmia hi ha molta incertesa, i volem estudiar totes les possibilitats abans d’escollir-na una.

FEDER

Pàgina carregada en 0.0257 segons. IDI versió 3.2.0-dev