Noticas IDI

Tots els grups ICAPE podran participar en els Premis

El programa d’impuls a les capacitats emprenedores entre l’alumnat de Primària, Secundària i Formació Professional, ICAPE, presenta aquest curs moltes novetats, conseqüència de la pandèmia de la COVID-19.

Durant aquesta setmana, les tècniques responsables d’ICAPE s’han reunit amb el professorat de les diferents línies del programa, EME (Educaci Primària), JES (Educació Secundària), JEA (Formació Professional Bàsica) i JEP (Formació Professional de Grau Mitjà i Superior) per comunicar-los els canvis.

Una de les novetats més significatives és que els Premis ICAPE, que abans només estaven destinats als grups de formació professional, s’estenen ara també a primària i secundària. Així, tant les cooperatives dels més petits com les ONG que crea l’alumnat d’ESO podran participar al Premis ICAPE mitjançant l’enviament d’un vídeo de cinc minuts en el qual explicaran el projecte desenvolupat. L’organització donarà dos primers premis de 400€, dos segons premis de 250€ i sis accèssits de 150€. En el cas de les cooperatives de Primària els diners guanyats hauran de repercutir en l’alumnat. Per la seva part, les ONG de Secundària els destinaran al projecte de cooperació en el qual treballen.

La participació als Premis substituirà l’activitat del mercat d’emprenedoria que s’organitzava cada final de curs i en el qual els grups podien vendre el material que havien elaborat durant tot els mesos d’ICAPE. Així com ja va passar l’any passat a causa de la COVID-19, enguany no es podrà tornar a organitzar aquest mercat. Per aquest motiu, la web d’ICAPE acollirà un mercat virtual per a l’alumnat de Primària, que podran pujar fotos dels productes elaborats, amb el preu i un correu electrònic per fer comandes a través de la web. No obstant això, i depenent de la situació sanitària, els grups podran vendre els productes als mercats municipals de les seves localitats.

L’objectiu d’ICAPE, gestionat per l’IDI i impulsat per les conselleries de Transició Energètica i Sectors Productius i d’Educació, Universitat i Recerca, és impulsar les capacitats emprenedores dels alumnes a través de la creació d’una cooperativa (Educació Primària i Formació Professional) o d’una ONG (Educació Secundària). Enguany participen a ICAPE un total 15 cooperatives de Primària, 30 ONG, 12 cooperatives de FP bàsica i 60 projectes empresarials de FP de grau mitjà i superior.

FEDER

Pàgina carregada en 0.0364 segons. IDI versió 3.2.0-dev