Noticas IDI

L’alumnat de Felanitx coneix el teixit comercial del municipi gràcies a “Comerç i Escola”

Enguany, tot i les restriccions provocades per la pandèmia, alguns centres escolars de les Illes Balears han volgut apropar el comerç de proximitat a l’alumnat d’Educació Primària a través del programa de l’IDI “Comerç i Escola”, emmarcat dins iComerç.

Felanitx ha estat un dels municipis que ha mostrat als nins i nines del CEIP Inspector Joan Capó el teixit comercial de proximitat. Així, els més petits han visitat comerços i han treballat a l’aula activitats amb les quals aprenen les diferents tipologies de botigues, i identifiquen les del seu entorn.

Des de que es va posar en marxa “Comerç i Escola”, al voltant de 60 centres escolars de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera han participat en el programa. Això suposa que més d’un miler d’alumnes de 1r cicle d’Educació Primària de les Illes Balears ja s’han familiaritzat amb el comerç de proximitat i han conegut la varietat de productes i serveis que ofereixen. A més, “Comerç i Escola” pretén que les nines i els nins siguin capaços d’elaborar criteris per consumir de manera activa, crítica i responsable.

“Comerç i Escola” presenta una proposta didàctica a partir de vàries actuacions coordinades. En primer lloc, es planteja una visita guiada als comerços del municipi, durant la qual els alumnes coneixen també els diferents oficis dels comerciants. El recorregut inclou no tan sols els negocis tradicionals sinó també les botigues més innovadores de la localitat. Per una altra banda, els nins treballen a l’aula un material didàctic preparat per l’IDI que permet als més petits fer feina amb les diferents tipologies de comerços relacionant-los sempre amb els de la seva localitat, així com conscienciar-los sobre la importància de conèixer el ventall de possibilitats que ofereix el comerç de proximitat.

La proposta de “Comerç i Escola” té un caràcter obert ja que ha de ser el professorat i el municipi qui gestioni el material i acabi de definir les activitats en funció de les característiques pròpies de la localitat. Aquestes accions, a més, es poden complementar amb altres propostes com concursos de dibuix, xerrades a les aules de comerciants, o foment del comerç just i responsable.

 

FEDER

Pàgina carregada en 0.0258 segons. IDI versió 3.2.0-dev