Noticas IDI

Fora Vila is fun, projecte guanyador del programa ICAPE de l’IDI

Una cooperativa que promou la conservació de les tradicions i els costums pagesos ha estat el projecte empresarial que ha guanyat els Premis ICAPE de formació professional de grau superior. El projecte, amb el nom «Foravila is Fun», és el fruit de la feina del curs d’un grup d’alumnes del CC Sant Alfons de Felanitx, que han creat una cooperativa per organitzar gimcanes pageses destinades a escoles, activitats recreatives i turístiques, amb l’objectiu de preservar el món pagès. El segon premi ha estat per al projecte «Can Blanquet» del mateix centre escolar Es Lledoner, una escola d’equitació i pupil·latge de cavalls.

En total, s’han seleccionat quinze projectes empresarials dels 59 que s’han treballat durant tot el curs en el programa Joves Emprenedors Professionals (JEP) d’ICAPE. A través d’uns vídeos en els quals l’alumnat explicava les cooperatives, el jurat ha seleccionat els guanyadors. També ha donat accèssits a un grup del CIDE de Palma, a l’IES Maria Àngels Cardona de Ciutadella i a un altre del CC Sant Alfons.

Els Premis JEP d’ICAPE són uns guardons que reconeixen els projectes empresarials que creen els estudiants de formació professional de grau superior que participen a ICAPE, un projecte d’impuls a l’emprenedoria que té com a objectiu entrenar les capacitats emprenedores dels estudiants de primària, secundària i formació professional, així com introduir-los en el concepte de responsabilitat social. ICAPE està impulsat de manera conjunta per la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica i la Conselleria d’Educació i Formació Professional, i que coordina l’IDI.

ICAPE disposa d’un programa específic per a cada etapa educativa. Els alumnes de 5è i 6è de primària participen a Emprendre a la meva Escola (EME), que consisteix en la creació d’una cooperativa. En el cas dels alumnes d’educació secundària, ICAPE ha dissenyat Joves Emprenedors Socials (JES), en el qual els alumnes constitueixen i gestionen una ONG. Per a formació professional, ICAPE ha dissenyat el programa Joves Emprenedors Associats (JEA) per a FP bàsica, i Joves Emprenedors Professionals (JEP) per a FP de grau superior. Els dos programes de formació professional consisteixen en la creació d’un projecte empresarial relacionat amb la seva família professional.

Els Premis ICAPE de JEP tenen la finalitat de promoure i difondre l’economia social entre els estudiants de formació professional, així com impulsar la realització d’activitats de foment del cooperativisme. Els guardons estan dotats amb 1.200 € per al projecte guanyador, 700 € per al segon i 300 € per als quatre accèssits. Els centres que han participat en els Premis ICAPE JEP han estat CIDE, IES Sa Blanca Dona d’Eivissa, CC Sant Alfons, IES Maria Àngels Cardona, CC Sant Antoni Abat, IES Son Rullan, IES Josep Sureda i Blanes, IES Isidor Macabich i IES Marc Ferrer.

 

FEDER

Pàgina carregada en 0.0182 segons. IDI versió 3.2.0-dev