Noticas IDI

Surt a licitació la construcció de l’obra civil del Polígon Industrial de sa Creu de Porreres per 1,89 milions d’euros

La Junta de Compensació del polígon industrial de sa Creu de Porreres, presidida per l’IDI, ha tret a licitació l’obra civil del Polígon. Així, es preveu que les obres de construcció s’iniciïn en uns mesos, una vegada adjudicada la licitació de les obres. De fet, el termini de presentació d’ofertes de la qual finalitza el proper dia 10 de maig.

El pressupost d’aquestes obres és d’1,89 milions d’euros, dels quals la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, a través de l’IDI, ha aportat 1,3 milions. La resta del pressupost l’aporten els altres membres de la Junta de Compensació. Un cop s’hagi executat l’obra civil s’adjudicarà l’obra d’electrificació i dotació dels espais lliures públics, amb un pressupost de 1,36 milions d’euros. En total, la urbanització del polígon industrial de Porreres té un pressupost de 3,25 milions d’euros. 

El polígon de sa Creu comptarà amb una superfície aproximada de 70.000 metres quadrats, dels qual l’IDI és propietari del 62,89 %. Aquesta superfície està repartida en 31 parcel·les industrials d’unes dimensions d’entre 854 m2 i 6.483 m2, a més de zones de serveis, zones verdes, aparcaments, equipaments públics i vials. L’actuació pública permetrà posar a disposició de les empreses industrials 15 parcel·les, que suposen 22.987 metres quadrats de sòl industrial, a preu de cost. Una vegada finalitzada l’execució del polígon, aquest haurà suposat una inversió aproximada de tres milions d’euros del pressupost de l’IDI.

Històricament, l’IDI ha promogut polígons industrials i naus a les Illes Balears per permetre a petites i mitjanes empreses ubicades dins el casc urbà d’un municipi o empreses de nova creació instal·lar-se en un sòl ordenat i amb tots els serveis. Un altre objectiu de l’acció de l’IDI és el d’evitar que les empreses s’hagin de traslladar a altres localitats o hagin de fer front als elevats preus de les promocions privades de sòl empresarial.

 

 

FEDER

Pàgina carregada en 0.0222 segons. IDI versió 3.2.0-dev