Noticas IDI

El projecte Emblemàtics ja compta amb més de cent establiments catalogats de 14 municipis de les Illes Balears

Aquest matí, s’ha presentat al Centre Bit la web Emblemàtics Illes Balears que recull tota la informació dels comerços catalogats i que serà l’eina a través de la qual es visibilitzarà i promocionarà el teixit comercial tradicional.

El projecte Emblemàtics Illes Balears neix de la necessitat de protegir l’activitat comercial de proximitat i, més específicament, la dels establiments amb més tradició dels municipis. Un dels objectius d’aquest projecte és donar a conèixer la singularitat de cada municipi a través dels seus establiments emblemàtics. Tot i que la iniciativa es centra en els comerços catalogats, la resta de teixit comercial se’n beneficiarà ja que els emblemàtics també funcionen com a element tractor i reclam per als visitants de dins i fora de les illes.

L’IDI, responsable del projecte juntament amb la Direcció General de Comerç, ha editat un manual perquè siguin els mateixos ajuntaments els que identifiquen els negocis que compleixen els requisits per ser emblemàtics. De fet, s’han establert una sèrie de categories per unificar els criteris entre tots els participants en el projecte. Així, un comerç pot ser catalogat com a arrelat (amb un ofici o producte singular), amb història (amb més de 75 anys de vida), i amb patrimoni (amb elements arquitectònics destacats). Els establiments que compleixen aquestes tres categories són emblemàtics.

Emblemàtics Balears és un projecte viu que creixarà a mesura que s’hi incorporin més ajuntaments i comerços. De moment, els municipis que ja compten amb establiments catalogats són Alaró (3), Consell (6), Esporles (5), Inca (14), Llucmajor (8), Manacor (16), Marratxí (5), Pollença (9), Santanyí (7), Alaior (5), Ferreries (8), Santa Eulària des Riu (5), Sant Josep de sa Talaia (5), Formentera (Sant Ferran 1 i Sant Francesc Xavier 5). Per categories, hi ha 32 establiments emblemàtics, 24 arrelats i amb història, 21 amb patrimoni i història, 18 amb història, 6 arrelats, i 1 amb patrimoni.

La web d’Emblemàtics permet conèixer la història de tots els comerços, així com tenir-ne les dades principals. Està disponible en català, castellà i anglès ja que també es pretén arribar al públic de fora de les Illes perquè els emblemàtics siguin un punt d’atracció turística i puguin aportar promoció a la resta del teixit comercial del municipi. Per tal d’identificar els comerços catalogats, l’IDI entregarà un distintiu per posar a un lloc visible perquè el públic reconegui els
establiments emblemàtics de les Illes Balears.

 

FEDER

Pàgina carregada en 0.0251 segons. IDI versió 3.2.0-dev