Noticas IDI

Noves ajudes provinents de l’Estat per reduir deute i millorar la viabilitat dels empresaris i professionals autònoms

La Conselleria de Hisenda i Relacions Exteriors i la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball aproben les bases regualdores i la convocatòria de concessió d’ajudes provinents del fons de 855 milions d’euros que aporta el Govern d’Espanya, amb la finalitat de distribuir fons directes a empresaris i professionals autònoms per reduir deute i millorar la viabilitat, en el marc de les mesures extraordinàries de suport a la solvència empresarial en resposta de la pandèmia de la Covid-19.

El disseny de la convocatòria preveu cobrir costos que hagin suposat una baixada superior al 30% del volum d’operacions respecte a 2019, en dues línies:

  • Línia 1. Empreses o professionals que apliquin el règim d’estimació objectiva sobre la renda de les persones físiques (estimació per mòduls). Fins a 3.000€
  • Línia 2. Empresaris o professionals que apliquin el règim d’estimació directa sobre la renda de les persones físiques i empresaris que apliquin l’impost de societats (de 4.000€ fins a 500.000€)

Requisits i obligacions:

  • L’empresa o l’empresari autònom han d’estar inclosos en alguns dels més de 140 CNAE que recull la convocatòria en el BOIB.
  • En el cas dels beneficiaris de la línia 2, s’haurà d’acreditar més d’un 30% de baixada del volum de facturació en relació amb 2019 (exceptuant les empreses de nova creació entre l’1 de gener de 2019 i el 31 de març de 2020)
  • Les empreses i els professionals beneficiaris estaran obligats a mantenir l’activitat corresponent a les ajudes fins al 30 de juny de 2022, no podran fer un repartiment de beneficis entre 2021 i 2022, ni podran aplicar increments de retribució del personal d’alta direcció en dos anys. 

Termini de presentació: del 14 al 28 de juny de 2021 

Més informació i tràmit: https://ajutscovid.atib.es/

Podeu consultar la convocatòria del BOIB en aquest enllaç

FEDER

Pàgina carregada en 0.0272 segons. IDI versió 3.2.0-dev