Noticas IDI

La fira nàutica de Palma reconeix la labor humanitària i de salvament marítim de la Creu Roja del Mar

  La Directora gerent de l'IDI, Mariona Luis, ha lliurat el Premi Marcial Sánchez-Barcáiztegui a l'entitat.

 La Creu Roja del Mar ha estat guardonada amb el Premi Marcial Sánchez-Barcáiztegui, que atorga cada edició el Palma International Boat Show. La directora gerent de l’IDI, Mariona Luis, ha lliurat el trofeu al president autonòmic de Creu Roja, Toni Barceló, aquest matí al recinte firal del Moll Vell.

 L’organització ha volgut reconèixer la labor humanitària i de salvament marítim de la Creu Roja del Mar, que enguany compleix 50 anys des de la seva creació. A més, enguany aquesta institució col·labora amb la fira nàutica amb voluntaris i un estand a través del qual dona a conèixer la seva activitat als visitants del Palma International Boat Show. 

 

 El secretari autonòmic, Jesús Jurado, ha recordat com des de l’any 2013 aquest premi ha reconegut a persones o institucions que contribueixen a la promoció del sector nàutic balear “i aquest any tenim una organització amb un especial caràcter i importància social, que està de celebració: compleix els 50 anys de vida. Per tant, serveixi aquest premi com a reconeixement a tota la història de la Creu Roja del Mar i a la tasca humanitària desenvolupada pels seus voluntaris al llarg d’aquestes dècades. Aquest és un premi per a totes les persones que dediquen el seu temps a fer la mar un lloc més segur”. 

 "Per a la Creu Roja és un orgull rebre aquest premi, ja que posa en valor els 50 anys que portem a la mar salvant vides i protegint el medi ambient amb el nostre programa de Salvament Marítim. Reconeixements com el d’avui ens anima a seguir amb el nostre compromís i tasca humanitària", ha assenyalat Toni Barceló, president de la Creu Roja a les Illes Balears.

 

Durant l’any 2020, prop de 2.000 persones varen participar com a personal voluntari de la Creu Roja en activitats desenvolupades en el Programa de Salvament Marítim en l’àmbit peninsular, en els arxipèlags i ciutats autònomes. A més, un total de 1.124 persones varen ser rescatades perquè estaven en risc d’ofegament, per precisar assistència sanitària, o per ser objectiu directe d’operacions de recerca.

 Després de l’acte de reconeixement a la Creu Roja del Mar, l’entitat ha dut a terme un simulacre de rescat marítim per mostrar als visitants de la fira com treballa aquesta institució.

 

El Premi Marcial Sánchez-Barcáiztegui és un guardó que premia persones o institucions que han contribuït amb la seva labor empresarial i esportiva a la promoció del sector nàutic en tots els seus vessants. El trofeu duu el nom del contraalmirall i president històric de la Comissió, Marcial Sánchez-Barcáiztegui.

 Els guanyadors anteriors del Premi Marcial Sánchez-Barcáiztegui han estat la Comissió Naval de Regates de Balears (2013); el Trofeu SAR Princesa Sofía (2014); la Escola de Mestres d’Aixa del Consell de Mallorca (2015); Margarita Dahlberg (2016); Diego Colón de Carvajal (2017); Miguel Suñer (2018), i Isabel Subirats (2019).

FEDER

Pàgina carregada en 0.0272 segons. IDI versió 3.2.0-dev