Noticas IDI

Presenten a Eivissa la web emblematicsbalears.es que visibilitza el teixit comercial tradicional

Un total de 102 establiments comercials de 14 municipis de les Illes Balears ja estan catalogats dins el projecte Emblemàtics Balears, i entre ells hi ha deu comerços d’Eivissa. Aquest matí, s’ha presentat al Centre de Cultura Can Jeroni de Sant Josep de sa Talaia la web www.emblematicsbalears.es que recull tota la informació dels comerços catalogats i que serà l’eina a través de la qual es visibilitzarà i promocionarà el teixit comercial tradicional. 

El projecte Emblemàtics Illes Balears neix de la necessitat de protegir l’activitat comercial de proximitat i, més específicament, la dels establiments amb més tradició dels municipis. L'IDI ha editat un manual perquè siguin els mateixos ajuntaments els que identifiquen els negocis que compleixen els requisits per ser emblemàtics.

De fet, s’han establert una sèrie de categories per unificar els criteris entre tots els participants en el projecte. Així, un comerç pot ser catalogat com a arrelat (amb un ofici o producte singular), amb història (amb més de 50 anys de vida), i amb patrimoni (amb elements arquitectònics destacats). Els establiments que compleixen aquestes tres categories són emblemàtics.

Emblemàtics Balears és un projecte viu que creixerà a mesura que s’hi incorporin més ajuntaments i comerços. De moment, els municipis d’Eivissa que ja compten amb establiments catalogats són Santa Eulària des Riu (5), Sant Josep de sa Talaia (5).

La web d’Emblemàtics permet conèixer la història de tots els comerços, així com tenir-ne les dades principals. Està disponible en català, castellà i anglès ja que també es pretén arribar al públic de fora de les Illes perquè els emblemàtics siguin un punt d’atracció turística i puguin aportar promoció a la resta del teixit comercial del municipi.

Per tal d’identificar els comerços catalogats, l’IDI entregarà un distintiu per posar a un lloc visible perquè el públic reconegui els establiments emblemàtics de les Illes Balears.

FEDER

Pàgina carregada en 0.0752 segons. IDI versió 3.2.0-dev