Noticas IDI

El saló nàutic de Palma s’acomiada com a peça clau de reactivació del sector després de la pandèmia

El Palma International Boat Show va tancar ahir les seves portes en el Mol Vell després de quatre dies d’intensa activitat comercial i de promoció del sector nàutic de les Illes Balears a nivell internacional. La fira s’ha acomiadat com a peça clau de reactivació del sector després de la pandèmia, ja que ha estat la primera presencial del sector que s’ha celebrat a nivell europeu. L’esdeveniment ha estat organitzat per l’IDI, i l’associació Balearic Yacht Brokers Association (BYBA).

Més d’16.000 persones han visitat la fira durant els quatre dies, sempre sense superar l’aforament permès pel protocol COVID-19, i respectant les normes de seguretat per evitar contagis. A més, l’esdeveniment ha estat escenari de presentacions mundials de nous models d’embarcacions de drassanes, que han confiat de nou en el saló de Palma com a escenari per donar a conèixer les seves novetats. Tal com han confirmat els seus expositors, s’han tancat compres i s’ha arribat a acords comercials que es materialitzaran en els propers mesos.

L’organització fa un balanç molt positiu del Palma International Boat Show, ja que ha convertit les Illes Balears en l’epicentre de la nàutica internacional, a més de posicionar de nou el sector nàutic, considerat estratègic per a l’economia balear. Cal tenir en compte que, segons les últimes dades, el sector explica a les Illes amb unes 2.000 empreses i 5.000 persones afiliades a la Seguretat Social.

El Palma International Boat Show ha comptat amb 227 expositors i més de 185 embarcacions al mar, en un recinte firal de més 80.000 metres quadrats. En aquesta edició s’ha reconegut la tasca de salvament marítim de la Creu Vermella del Mar, en el seu 50è aniversari, i se li ha lliurat el premi Marcial Sánchez-Barcáiztegui. A més, l’Asociación de Empresas Náuticas de las Islas Baleares (AENIB) ha celebrat també els 35 anys d’història.

Balearic Yacht Show

Una de les novetats més destacades d’aquesta edició del Palma International Boat Show ha estat la col·laboració amb la fira virtual Balearic Yacht Show, organitzada per la Cambra de Comerç de Mallorca i el Balearic Marine Cluster. La celebració dels dos esdeveniments en les mateixes dates ha permès comptar amb una fira híbrida.

Des del Balearic Yacht Show valoren de manera molt positiva aquesta segona edició, ja que durant quatre dies més de 50 professionals del sector han debatut el futur de la nàutica en unes ponències que estaran disponibles a www.balearicmarine.org. Les conferències han tractat temàtiques com les necessitats de la indústria nàutica, Balears com a destinació nàutica, les oportunitats laborals que ofereixen les empreses, o la sostenibilitat.

FEDER

Pàgina carregada en 0.1136 segons. IDI versió 3.2.0-dev