Noticas IDI

Comença la construcció de l’obra civil del polígon industrial de sa Creu de Porreres per 1,62 milions d’euros

La infraestructura, impulsada per l’IDI, aportarà 70.000 metres quadrats de sòl industrial.

Avui comencen les obres de construcció del polígon de sa Creu de Porreres. Està previst que l’obra civil s’executi en un termini màxim de 12 mesos. Un cop finalitzada, la Junta de Compensació del polígon, presidida per l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI), adjudicarà l’obra d’electrificació i dotació dels espais lliures públics.

El pressupost d’aquestes obres és d’1,62 milions d’euros, dels quals la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, a través de l’IDI, n’ha aportat el 62 %. La resta del pressupost l’aporten els nou membres restants de la Junta de Compensació. El polígon de sa Creu és un projecte que històricament ha reivindicat Porreres, ja que fins ara aquest municipi no hi compta amb un polígon industrial que doni resposta a les necessitats de les empreses locals, que podran adquirir parcel•les a preus ajustats.

El polígon de sa Creu comptarà amb una superfície d’aproximadament 70.000 metres quadrats. Una vegada finalitzada l’execució del polígon, aquest haurà suposat una inversió aproximada de tres milions d’euros del pressupost de l’IDI.

Històricament, l’IDI ha promogut polígons industrials i naus a les Illes Balears per permetre instal•lar-se, tant a petites i mitjanes empreses ubicades dins el casc urbà d’un municipi com a empreses de nova creació, en un sòl ordenat i amb tots els serveis. Un altre objectiu de l’acció de l’IDI és el d’evitar que les empreses s’hagin de traslladar a altres localitats o hagin de fer front als preus elevats de les promocions privades de sòl empresarial.

FEDER

Pàgina carregada en 0.0232 segons. IDI versió 3.2.0-dev