Noticas IDI

La Fundació Deixalles, nou col·laborador del projecte LOOP DISSENY I CIRCULARITAT

La Fundació Deixalles s’incorpora com a nou col·laborador del projecte de l’IDI, LOOP DISSENY I CIRCULARITAT amb l’objectiu d’explorar possibles sortides als excedents de materials, com roba, fusta, etc, procedents de la selecció de residus de la fundació i que siguin susceptibles de ser reutilitzats i redissenyats.

La creació i el desenvolupament sostenible amaga una complexitat que requereix de múltiples enfocaments i disciplines. Des de LOOP es fomenta el treball en xarxa per tal de connectar dissenyadors i creadors amb aquells que cerquin solucions cap a la circularitat.  

Conjuntament amb la Fundació Deixalles, i en una feina amb dissenyadors, es crearan productes que serveixin d’inspiració en aquest sentit. Es necessita el contrast d’opinions fundades i els coneixements de l’experiència professional, i per això, la cooperació d’empreses com la Fundació Deixalles és fonamental per a la transició envers de la circularitat.

D’acord amb la nova Llei de canvi climàtic, tots els materials utilitzats han de tenir el menor impacte possible en el medi ambient, reduint al màxim la petjada de carboni. La reutilització de materials procedents de rebuig és una solució perquè moltes empreses del sector industrial aconsegueixin rendibilitzar la seva tasca de gestió de residus ambientals.

L’objectiu principal de Deixalles és la inserció sociolaboral de persones en risc d’exclusió mitjançant activitats relacionades principalment amb la prevenció de residus. Per això compta amb tallers de reutilització de mobles, joguines, roba, llibres... En aquests tallers es va més enllà de l’economia circular i es tornen a entrar els materials al cicle donant una segona oportunitat a les persones. L’aprofitament del que es rebutja als tallers, per a que pugui tornar a tenir una altra vida a través de dissenyadors i creadors, permet tancar el cicle.

 

FEDER

Pàgina carregada en 0.0181 segons. IDI versió 3.2.0-dev