Noticas IDI

Tomàs Vibot reivindica el pa tradicional de Mallorca amb l’assaig Del gra al pa

L’escriptor Tomàs Vibot ha presentat l’assaig Del gra al pa, una reivindicació del pa tradicional en un moment en què, tal i com s’apunta al llibre, està en preocupant recessió segons les estadístiques. 

El nou volum, que continua amb la defensa del producte propi que va començar amb la sobrassada a L’essència del porc, comença amb la història del pa i la cultura dels cereals a Mallorca. També explica les característiques del pa tradicional, la tipologia, les varietats antigues de blat i la cultura del pa a la Mallorca d’avui, amb diferents iniciatives de recuperació i promoció, com el projecte de l’IDI i l’Associació de Forners i Pastissers de les Illes Balears “Pa d’Aquí, forn i tradició”. Vibot destaca la importància d’aquest producte ja que “el pa, a més d’aliment, és un tret d’identitat essencial i potentíssim: identifica una cultura, un sistema de valors, un paisatge, un calendari agrícola, un folklore, etc.”.

Al pròleg, redactat pel gerent de l’Associació de Forners, Pep Magraner, es destaca que l’esforç i la feina dels forners i forneres d’adaptar-se a les noves tendències, emprant les farines de qualitat de blats antics, i diversificant les elaboracions. A més, Magraner recorda que “cal dignificar l’ofici de forner en l’àmbit gastronòmic i també al social”.

 

FEDER

Pàgina carregada en 0.0529 segons. IDI versió 3.2.0-dev