Noticas IDI

El primer supermercat cooperatiu de Mallorca, Terranostra, se suma a ExposabyIDI

El programa ExposabyIDI ha col·laborat en el disseny de l’espai de Terranostra, el primer supermercat cooperatiu de Mallorca que ofereix majoritàriament productes agroecològics, locals, elaborats amb principis d’equitat i sostenibilitat, i a un preu assequible, gràcies a la tasca compartida entre totes les sòcies. La participació de Terranostra a ExposabyIDI va suposar “una bona empenta”, tal i com s’assegura des de l’organització de Terranostra. Explica que “els socis no són professionals del sector, i la possibilitat de comptar amb un avantprojecte que tengués en compte temes com el marxandatge, la distribució dels passadissos i dels productes va ser molt important i molt útil”. Per a Terranostra, “l’assessorament rebut per part de l’IDI va ser molt positiu perquè al final comproves que necessites la veu d’una persona experta en disseny d’interiors per poder tenir aquest resultat”.

L’avantprojecte dissenyat per l’IDI mostra una zona de venda amb una disposició del producte clara, ordenada i coherent. El producte líder (fruites, verdures i producte fresc) es troba al final del punt de vista de l’usuari per funcionar com a reclam. A l’entrada, una de les zones més calentes del local, s’ha situat l’àrea del taulell al millor lloc, al final del recorregut a mà esquerra, i amb la venda de pans, farines, ous... i plantes, la zona de retorn d’envasos i informació i un corner o espai per a la promoció de productes. La disposició escollida permet molta més superfície d’exposició de producte, amb més producte a la vista, fet que provoca la compra i la facilita a l’usuari, i s’aconsegueix un recorregut més clar per facilitar el record de la localització del producte.

ExposabyIDI impulsa la creació d’espais d’exposició de productes a les empreses industrials. L’objectiu és incorporar el marxandatge visual i altres tècniques de venda de productes en aquest sector. A més, també es fomenta la incorporació de la cultura de la innovació i el disseny a la indústria balear. Per això, es proposa a les empreses industrials la creació d’un espai atractiu en el qual mostrar als consumidors els productes elaborats. Des de la posada en marxa d’ExposabyIDI, un total de 19 empreses hi ha participat.  

FEDER

Pàgina carregada en 0.0921 segons. IDI versió 3.2.0-dev