Noticas IDI

El polígon de la Creu de Porreres pal·liarà la manca de parcel·les industrials a Mallorca

El futur polígon industrial de la Creu de Porreres, infraestructura impulsada per l’IDI, donarà resposta a una reivindicació històrica del municipi, que no compta amb sòl industrial, fet que suposa que moltes empreses estiguin instal·lades en sòl rústic.

Es preveu que les obres d’urbanització del polígon durin un màxim de dotze mesos i tenen un pressupost d’1,62 milions d’euros, dels quals la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, a través de l’IDI, n’aporta el 62 %. La resta procedeixen dels membres de la Junta de Compensació. Un cop finalitzada la urbanització s’adjudicarà l’obra d’electrificació i dotació dels espais lliures públics.

La infraestructura té 70.000 metres quadrats repartits en 31 parcel·les, de les quals l’IDI és propietari de 15, l’Ajuntament en té sis, i la resta de propietaris, deu. Està previst que l’IDI subhasti les parcel·les per posar a disposició de les empreses sòl industrial a preus ajustats i evitant especulacions.

El futur polígon de la Creu pal·liarà en part la falta de sòl industrial a Mallorca, una de les demandes de l’empresariat que assegura que aquesta manca de parcel·les i el preu elevat de les que queden dificulten l’accés de les empreses als polígons, tal i com es recull a l’Estudi de Sòl Industrial elaborat per l’IDI. Mallorca compta amb 6,9 milions de m2 de sòl industrial, però només un 14,47 % està disponible. Per aquest motiu, es treballa per poder oferir a les empreses més sòl a preus assequibles, facilitar així el trasllat d’empreses a polígons i l’establiment de noves indústries al municipi.

Històricament, l’IDI ha promogut polígons industrials i naus a les Illes Balears per permetre a petites i mitjanes empreses, ubicades dins el nucli urbà d’un municipi o a empreses de nova creació, instal·lar-se en un sòl ordenat i amb tots els serveis. Un altre objectiu de l’acció de l’IDI és el d’evitar que les empreses s’hagin de traslladar a altres localitats o hagin de fer front als preus elevats de les promocions privades de sòl empresarial.

FEDER

Pàgina carregada en 0.0231 segons. IDI versió 3.2.0-dev