Noticas IDI

Alaior i Ferreries, amb 13 establiments, són els primers municipis de Menorca adherits al projecte Emblemàtics Balears

Alaior i Ferreries són els primers municipis de Menorca adherits al projecte Emblemàtics Balears. En total, l’illa compta amb 13 establiments que han estat reconeguts aquest matí pel vicepresident i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, qui ha lliurat als comerços una placa per instal·lar a la façana que els distingeix com a Establiment Emblemàtic de les Illes Balears. A més, el vicepresident ha presentat la web www.emblematicsbalears.es, que recull tota la informació dels comerços catalogats i que serà l’eina a través de la qual es promocionarà el teixit comercial tradicional.

El projecte Emblemàtics Illes Balears, que ja compta amb 102 establiments comercials de 14 municipis de l’arxipèlag, neix de la necessitat de protegir l’activitat comercial de proximitat i, més específicament, la dels establiments amb més tradició dels municipis.

L’DI ha editat un manual perquè siguin els mateixos ajuntaments els que identifiquin els negocis que compleixen els requisits per ser emblemàtics. De fet, s’han establert una sèrie de categories per unificar els criteris entre tots els participants en el projecte. Així, un comerç pot ser catalogat com a arrelat (amb un ofici o producte singular), amb història (amb més de 50 anys de vida), i amb patrimoni (amb elements arquitectònics destacats). Els establiments que compleixen aquestes tres categories són emblemàtics. S’ha de destacar que Emblemàtics Balears és un projecte viu que creixerà a mesura que s’hi incorporin més ajuntaments i comerços.

Els establiments d’Alaior adherits a Emblemàtics són: Can Candu, Can Dineru, Cas Sabater Pagès, Pastisseria Can Sintes i San Crispín. Per la seva banda, Ferreries ha catalogat a Ca na Genera, Can Doblas, Carnisseria Barber, Cas Sastre Cardona, Cas Xifoner, Mobles Allès, Núria Deyà Joieria Artesana, i Pastisseria Artesana Lluís Febrer.

La web d’Emblemàtics permet conèixer la història de tots els comerços, així com tenir-ne les dades principals. Està disponible en català, castellà i anglès, ja que també es pretén arribar al públic de fora de les Illes perquè els Emblemàtics siguin un punt d’atracció turística i puguin aportar promoció a la resta del teixit comercial del municipi.

 

FEDER

Pàgina carregada en 0.0222 segons. IDI versió 3.2.0-dev