Noticas IDI

L’IDI i l’Ajuntament lliuren els distintius als establiments emblemàtics de Pollença

Un total de nou comerços de Pollença han rebut avui les plaques que els distingeixen com a establiments emblemàtics de les Illes Balears. Els establiments adherits a Emblemàtics Balears del municipi de Pollença són Cabrer Joiers (emblemàtic), Can Bisquerra (emblemàtic), Can Corretja (emblemàtic), Can Xumet (emblemàtic), Forn Can Banya (emblemàtic), Forn Can Payeras (emblemàtic), Forn Formentor (arrelat i històric), Forn i Botiga Can Rabassó (arrelat i històric), i Teixits Vicens (emblemàtic).

El projecte Emblemàtics Balears, fruit de la tasca de la Direcció General de Comerç i de l’IDI, neix de la necessitat de protegir l’activitat comercial de proximitat i, més específicament, la dels establiments amb més tradició dels municipis. Un dels objectius d’aquest projecte és donar a conèixer la singularitat de cada municipi a través dels seus establiments emblemàtics.

L'IDI responsable del projecte juntament amb la Direcció General de Comerç, ha editat un manual perquè siguin els mateixos ajuntaments els que identifiquin els negocis que compleixen els requisits per ser emblemàtics. De fet, s’han establert una sèrie de categories per unificar els criteris entre tots els participants en el projecte. Així, un comerç pot ser catalogat com a arrelat (amb un ofici o producte singular), amb història (amb més de 75 anys de vida com a norma general, amb excepcions a partir dels 50 anys) i amb patrimoni (amb elements arquitectònics destacats). Els establiments que compleixen aquestes tres categories són emblemàtics.

Emblemàtics Balears és un projecte viu, que creixerà a mesura que s’hi incorporin més ajuntaments i comerços. De moment, ja s’han catalogat un total de 101 establiments comercials de 14 municipis de les Illes Balears: Alaró (3), Consell (5), Esporles (5), Inca (14), Llucmajor (8), Manacor (16), Marratxí (5), Pollença (9), Santanyí (7), Alaior (5), Ferreries (8), Santa Eulària des Riu (5), Sant Josep de sa Talaia (5) i Formentera (Sant Ferran, 1 i Sant Francesc Xavier, 5). Per categories, hi ha 32 establiments emblemàtics, 23 arrelats i amb història, 21 amb patrimoni i història, 18 amb història, 6 arrelats i un amb patrimoni.

La web Emblemàtics permet conèixer la història de tots els comerços, així com obtenir-ne les dades principals. Està disponible en català, castellà i anglès, ja que també es pretén arribar al públic de fora de les Illes, perquè els emblemàtics siguin un punt d’atracció turística i puguin aportar promoció a la resta del teixit comercial de cada municipi.

 

 

FEDER

Pàgina carregada en 0.0208 segons. IDI versió 3.2.0-dev