Noticas IDI

Nou conveni per impulsar la transformació digital de la indústria balear

L’IDI signarà un conveni de col·laboració amb la Fundació EOI FSP (Escuela de Organización Industrial) en el marc de l’estratègia nacional Indústria Connectada 4.0 per impulsar la transformació digital de la indústria balear. Aquest acord permetrà a les empreses disposar d'un diagnòstic de situació i d'un pla de transformació que identifica els habilitadors digitals necessaris en el procés de transformació i estableix el full de ruta per a la seva implantació.

En aquesta col·laboració, l’IDI contribuirà a l'execució del Programa mitjançant el desenvolupament d’accions de difusió de totes dues iniciatives. També col·laborarà en la selecció de les empreses beneficiàries d'ACTIVA INDÚSTRIA 4.0. juntament con SGIPYME (Secretaria General de la Indústria i pime) i EOI, així com en l’acompanyament, seguiment i avaluació de l'assessorament en el seu àmbit territorial. Per la seva part, la Fundació EOI contribuirà a l’execució del programa mitjançant la coordinació i seguiment de totes les actuacions del programa.

El conveni donarà resposta a 5 empreses industrials de les Illes Balears i la convocatòria està oberta a empreses industrials que tinguin el seu domicili social o un centre de treball a les Illes Balears amb les següents premisses:

  • HADA (Herramienta de Autodiagnóstico Digital Avanzado): podran participar totes les empreses industrials que desitgin conèixer el seu grau de maduresa digital amb l'objectiu d'avançar en la seva transformació digital. La informació generada per l'eina serà objecte d'anàlisi a efectes informatius i per orientar les futures accions de les administracions públiques en el foment de la indústria.
  • ACTIVA INDÚSTRIA 4.0: Programa d'assessorament especialitzat i personalitzat, realitzat per entitats especialitzades en assessorament i amb experiència en implantació de projectes d'Indústria 4.0. Es realitza amb la metodologia desenvolupada per la SG d'Indústria i de la PIME.

Indústria Connectada 4.0 és una estratègia impulsada per la Secretaria General d'Indústria i de la PIME (SGIPYME) del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, l'objectiu del qual és incrementar el valor afegit industrial i l'ocupació qualificada en el sector, afavorir un model propi per a la indústria del futur desenvolupant l'oferta local de solucions digitals, i promoure, també, palanques competitives diferencials per a donar suport a la indústria espanyola i impulsar les seves exportacions.

La fundació Escuela de Organización Industrial (Fundació EOI FSP) és una fundació del sector públic estatal dedicada a formar professionals, produir i difondre coneixement, i oferir serveis de valor a empreses i pimes, emprenedors i administracions, amb els valors d’una economia oberta, social, verda i digital. El president del Patronat de la Fundació EOI és el secretari general d’Indústria i Pimes del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme.

 

 

FEDER

Pàgina carregada en 0.0201 segons. IDI versió 3.2.0-dev