Noticas IDI

Més de 70 grups de secundària i formació professional es formaran en emprenedoria amb iemprènjove de l’IDI

Un total de 73 grups de secundària i formació professional de 45 centres escolars de les Balears participaran en aquest curs a iemprènjove, un nou espai de foment i suport a l’emprenedoria que ha posat en marxa l’IDI (Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears). L’objectiu és que els alumnes es converteixin en emprenedors i creïn i gestionin la seva pròpia empresa.

El programa, impulsat per la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, la Conselleria d’Educació i Formació Professional, i gestionat per l’IDI, s’implementa per primera vegada aquest curs escolar. De fet, aquesta setmana el professorat ha iniciat la formació per impartir el programa a les aules, tot i que comptaran amb un consultor extern que tutoritzarà el procés.

iemprènjove consta de tres programes diferenciats, depenent de l’etapa educativa:

• JES (Joves Emprenedors de Secundària): destinat a l’alumnat de secundària, que crearà una cooperativa que desenvoluparà una idea de negoci que sensibilitzi quant al canvi climàtic, que impulsi un canvi de la societat, o que trobi solucions tecnològiques a problemes detectats en l’entorn més proper.
• JEA (Joves Emprenedors Associats): destinat a l’alumnat de formació professional bàsica, que simularà la creació, organització i gestió d’una activitat empresarial connectada amb el sistema educatiu.
• JEP (Joves Emprenedors Professionals): destinat a l’alumnat de grau mitjà i superior de formació professional, que crearà i gestionarà una empresa a partir d’una idea innovadora que hauran de desenvolupar durant tot el curs escolar.

El programa amb més participants és JES, amb 34 grups de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera. JEP compta amb 23 grups de les quatre illes, i JEA amb 16 de Mallorca i Eivissa.

Tots els projectes participants poden optar a presentar-se als Premis iemprènjove, que reconeixen l’esforç realitzat durant tot el curs, incentiven la capacitat de fer feina en equip, i donen visibilitat a les idees de negoci d’Iemprenjove. Cada programa consta d’un premi de 1.000 €, dos segons premis de 500 €, i quatre accèssits de 250 €.

FEDER

Pàgina carregada en 0.0254 segons. IDI versió 3.2.0-dev