Noticas IDI

L’IDI subhasta parcel·les del futur polígon de la Creu de Porreres per posar a disposició de les empreses sòl industrial a preus ajustats

Es treuen a subhasta 15 parcel·les del futur polígon industrial de la Creu de Porreres per posar sòl industrial a disposició de les empreses a preus ajustats. Els terrenys disponibles estan destinats a empreses industrials per tal de potenciar aquest sector dins el municipi. També podran participar a la subhasta titulars d’explotacions agrícoles i ramaderes. A més, cada comprador podrà optar a un màxim de dues parcel·les. Per tal d’assegurar un preu ajustat, aquest s’ha fixat mitjançant una taxació que ha determinat el valor de les parcel·les una vegada finalitzades les obres d’urbanització. El termini per optar a la subhasta acaba el proper 13 d’octubre.

El passat mes de juny es varen iniciar les obres d’urbanització del polígon de la Creu de Porreres. Aquesta infraestructura donarà resposta a una reivindicació històrica del municipi, que no compta amb sòl industrial ordenat, fet que suposà que moltes empreses s’instal·lassin en sòl rústic en el passat. Es preveu que les obres del polígon durin un màxim de vint mesos i tenen un pressupost total de tres milions d’euros, dels quals la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, a través de l’IDI, n’aporta el 62 % i la resta procedeix dels membres de la Junta de Compensació. Un cop finalitzada la urbanització s’adjudicarà l’obra d’electrificació i dotació dels espais lliures públics. La infraestructura té 70.000 metres quadrats repartits en 31 parcel·les, de les quals l’IDI és propietari de quinze, l’Ajuntament en té sis, i la resta de propietaris, deu.

El futur polígon de la Creu pal·liarà en part la falta de sòl industrial a la zona del Pla i Migjorn de Mallorca, una de les demandes de l’empresariat que assegura que aquesta manca de parcel·les i el preu elevat de les que estan disponibles dificulten l’accés de les empreses als polígons, tal i com recull l’Estudi de Sòl Industrial elaborat des de la Conselleria.

Històricament, l’IDI ha promogut polígons industrials i naus a les Illes Balears per permetre a petites i mitjanes empreses, ubicades dins el nucli urbà d’un municipi o a empreses de nova creació, instal·lar-se en un sòl ordenat i amb tots els serveis. Un altre objectiu és el d’evitar que les empreses s’hagin de traslladar a altres localitats o hagin de fer front als preus elevats de les promocions privades de sòl empresarial.

Consultau i descarregau els següents documents: BOIB núm. 131, annex parcel·les, Plec de condicions, ordenances, croquis parcel·les, número de compte

FEDER

Pàgina carregada en 0.0200 segons. IDI versió 3.2.0-dev