Noticas IDI

LOOP Disseny i Circularitat mostra la importància del disseny a les jornades «El futur de l’economia circular»

El projecte LOOP DISSENY I CIRCULARITAT participa a les jornades «El futur de l’economia circular», que se celebren avui i demà al Palau de Congressos de Palma, i representen una iniciativa pionera per promoure converses sobre les oportunitats i els desafiaments que durà el món postcovid. LOOP participa a l’esdeveniment, organitzat per l’Oficina Nacional de Prospectiva i Estratègia del Govern espanyol, amb una exposició que té com a objectiu sensibilitzar sobre la importància del disseny en el futur de l’economia circular.

El disseny, com a element estratègic en la millora competitiva de les empreses dels diferents sectors productius, i la circularitat són els eixos centrals de LOOP. Així, l’exposició recull quatre propostes de professionals del disseny i una selecció d’empreses que han desenvolupat una sèrie de productes a partir de la circularitat, la reutilització, la transformació i la proximitat.

La circularitat està representada a partir de la cadira de La Pecera, a partir de matèries primeres locals orgàniques que es rebutgen. Produïda amb fusta d’ametller, està dissenyada perquè sigui fàcil de descompondre i tornar a reincorporar a l’ecosistema.

En el cas de la reutilització, LOOP mostra els llums dissenyats per Tonia Fuster en col•laboració amb Ladrillerías Mallorquinas. Aquestes peces neixen de la idea de donar una nova vida a les deixalles del revoltó mallorquí.

Les taules dels dissenyadors Nico Guevara i Niels Datema amb la firma de vidre bufat de Lafiore exemplifiquen la transformació, sotmetre una matèria o producte ja utilitzat a un cicle de tractament per obtenir una nova matèria primera.

Finalment, la botella de reg de Català Roig simbolitza la proximitat entesa com una forma alternativa de fer, una producció més pausada que prioritza els materials locals. Es tracta d’un sistema de reg localitzat i lent basat en la microporositat de materials orgànics mesclats amb la terracota.

Més informació a www.loopdisseny.com.

 

FEDER

Pàgina carregada en 0.0175 segons. IDI versió 3.2.0-dev