Noticas IDI

Cinc establiments d’Esporles reben el distintiu per ser Emblemàtics de Balears

Un total de cinc comerços d’Esporles han rebut avui les plaques que els distingeixen com a establiments Emblemàtics de Balears.

Els establiments adherits a Emblemàtics Balears del municipi d’Esporles són:
-    Can Gener: història i patrimoni
-    Can Mavano: històric
-    Carnisseria Margalida: històric
-    La Granja: emblemàtic
-    Lafiore: emblemàtic

El projecte Comerços Emblemàtics de les Illes Balears neix de la necessitat de protegir l’activitat comercial de proximitat i, més específicament, la dels establiments amb més tradició dels municipis. Un dels objectius d’aquest projecte és donar a conèixer la singularitat de cada municipi a través dels seus establiments emblemàtics.

L’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI), entitat dependent de la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica i responsable del projecte juntament amb la Direcció General de Comerç, ha editat un manual perquè siguin els mateixos ajuntaments els que identifiquin els negocis que compleixen els requisits per ser emblemàtics. De fet, s’han establert una sèrie de categories per unificar els criteris entre tots els participants en el projecte. Així, un comerç pot ser catalogat com a arrelat (amb un ofici o producte singular), amb història (amb més de 75 anys de vida com a norma general, amb excepcions a partir dels 50 anys), i amb patrimoni (amb elements arquitectònics destacats). Els establiments que compleixen aquestes tres categories són emblemàtics.

Emblemàtics Balears és un projecte viu, que creixerà a mesura que s’hi incorporin més ajuntaments i comerços. De moment, ja s’han catalogat un total de 107 establiments comercials de 15 municipis de les Illes Balears: Alaró (3), Algaida (5) Consell (5), Esporles (5), Inca (14), Llucmajor (8), Manacor (16), Marratxí (5), Pollença (9), Santanyí (7), Alaior (5), Ferreries (8), Santa Eulària des Riu (5), Sant Josep de sa Talaia (5) i Formentera (Sant Ferran, 1 i Sant Francesc Xavier, 5). Per categories, hi ha 33 establiments emblemàtics, 25 arrelats i amb història, 22 amb patrimoni i amb història, 1 arrelat i amb patrimoni, 19 amb història, 6 arrelats i 1 amb patrimoni.

 

FEDER

Pàgina carregada en 0.0230 segons. IDI versió 3.2.0-dev